•  
  •  
  •  
  •  

Mauritius, insula verii eterne, te invita la rasfat in timp ce descoperi salba de plaje diamantine, scaldate de turcoazul Oceanului Indian. Bucura-te de lagunele ca de smarald, de spectaculoasele recife de corali si relaxeaza-te pe nisipul fin in timp ce ai si in spate peisaje idilice: muntii taiosi, de origine vulcanica, acoperiti de patura de vegetatie luxurianta deasa.

Mark Twain a spus ca Mauritius a fost o inspiratie pentru crearea paradisului. Dar noi stim ca e nevoie de perfectiune chiar si intr-un rai exotic, asa ca iti propunem cateva sejururi de neuitat in nordul insulei Mauritius, acolo unde temperaturile raman blande indiferent de perioada anului, umiditatea este scazuta, plajele – de neuitat, iar vremea – mereu insorita!

Plajele din Mauritius, raiul pe pamant

Si pentru ca stim ca ai nevoie de tot ce e mai bun, la Eturia ducem rasfatul si mai departe: am selectat patru hoteluri pentru un sejur cu adevarat perfect, cu servicii excelente si care ofera activitati dintre cele mai variate, toate in apropierea celor mai idilice plaje.

Grand Baie Beach

Aflata intr-un golf paradisiac inconjurat de verdeata, plaja Grand Baie se afla printre cele mai faimoase ale zonei: are 300 de metri de nisip alb si fin. Aici sunt si cele mai multe resorturi, fiind statiunea in care nimic nu-ti lipseste: magazine de tot felul, restaurante internationale, baruri, viata de noapte.

Grand Baie Beach, Mauritius
Grand Baie Beach, Mauritius

Plaja aceasta este folosita mai degraba pentru activitati pline de adrenalina decat pentru inot, ca schi nautic, windsurfing si diving in Parcul National Black River Gorges, aflat la cativa kilometri in larg.

Facilitati: cafenele, restaurante, magazine, toalete, dusuri

Se preteaza pentru: diving, balaceala, sporturi nautice

Tip: Profita din plin de viata de noapte!

Pereybère Beach

O plaja mica si cocheta, Pereybère se afla la doar doi kilometri de Grand Baie. Este foarte apreciata in special in randul cuplurilor cu copii datorita apelor cu adancime mica si de lipsa curentilor – reciful de corali din larg protejeaza zona de valuri mari.

Pereybère Beach, Mauritius
Pereybère Beach, Mauritius

Plaja curata, apele extrem de limpezi si atmosfera destinsa te invita la tot felul de activitati: snorkeling si scufundari, plimbari cu hidrobicicleta sau ture cu barca pentru a observa delfinii.

Facilitati: toalete, tonete cu fructe si inghetata

Se preteaza pentru: snorkeling, diving, inot, balaceala

Tip: Crezi ca ai vazut deja cel mai frumos apus? Stai la un apus aici!

Bain Boeuf Beach

Bain Boeuf este acea plaja linistita, plina de umbra, unde te poti odihni in voie, admirand insula Coin de Mire ce se vede in departare. Situata chiar in cel mai nordic punct al insulei Mauritius, plaja Bain Boeuf este in satul Cap Malheureux.

Bain Boeuf Beach, Mauritius
Bain Boeuf Beach, Mauritius

Chiar daca apa e calda, limpede si linistita, locul nu este cunoscut pentru inot, ci mai degraba pentru cadrul idilic si ca punct de plecare al excursiilor cu barca spre farul din Flat Island, spre refugiul pentru animale salbatice din Round Island, la scufundari spre celebrele epave sau la pescuit.

Facilitati: toalete, dusuri, restaurant

Se preteaza pentru: diving, excursii, pescuit

Tip: daca tot ce-ti doresti e liniste, acesta este locul perfect.

Trou Aux Biches Beach

Poate una dintre cele mai bune plaje din Mauritius, Trou aux Biches este atat de pitoreasca si de incantatoare, ca pur si simplu vrajeste orice calator care ajunge aici: o fasie de doi kilometri de nisip alb de care nu te mai saturi, paduri de palmieri ce-ti ofera racoare, apa cristalina, calda, putin adanca si linistita ce-ti permite sa plutesti ore in sir, apusuri fotogenice. in larg, recifele de corali te asteapta sa le descoperi culorile.

Trou Aux Biches Beach, Mauritius
Trou Aux Biches Beach, Mauritius

Tot aici, vei putea gusta cea mai buna mancare stradala de pe insula. Trou Aux Biches se continua, spre est, cu o alta plaja la fel de hipnotizanta: Mont Choisy Beach.

Facilitati: toalete, dusuri, restaurante, cafenele, buticuri locale

Se preteaza pentru: diving, snorkeling, inot, sporturi nautice

Tip: Nu rata o sesiune de diving in larg!

 

Descopera cele mai frumoase sejururi in Mauritius alaturi de Eturia!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up