• 1
  •  
  •  
  •  

Unitate este putere” – iata cum motto-ul Malaeziei reuneste, cum nu se poate mai bine, esenta acestui stat asiatic. De la metropole cosmopolite la plaje aurii, de la munti impunatori la paduri tropicale, toate acestea fac din Malaezia un stat de adaugat si bifat pe lista de dorinte. Oameni veseli, peisaje ce ne lasa fara grai si povesti care ne fac deopotriva sa zambim sau sa ramanem uimiti dau acestei tari un farmec aparte. Haideti sa descoperim curiozitati despre Regatul tigrului malaezian”.

Banner parteneri

Sa calatorim… in timp!

Un lucru uimitor despre Malaezia este ca fusul sau orar a fost schimbat de cateva ori de-a lungul anilor: prima oara, pe 31 decembrie 1932 si ultima data, pe 1 ianuarie 1982. Cu cateva zeci de minute sau chiar cateva ore, timpul a fost schimbat, asa ca acest lucru ne indreptateste sa visam ca, odata ajunsi in Malaezia, calatorim si in timp.

Sultan Abdul Samad Building, Kuala Lumpur

Un drapel de poveste, cu poveste

Drapelul de stat al Malaeziei – Jalur Gemilang – este alcatuit din sapte dungi de culoare rosie si sapte dungi albe, asezate in alternanta, pornind de la rosu, de sus in jos. In zona superioara, langa hampa, intr-un dreptunghi de culoare albastru inchis, sunt incluse o semiluna si o stea cu 14 raze, reprezentand teritoriile administrative ale statului. Mohamad Hamzah a creat, pe cand avea doar 29 de ani, acest design. Ce este uimitor e ca Hamzah a creat steagul in urma unui concurs organizat de stat. Acest lucru se intampla acum 54 de ani, in 1963.

Drapelul Malaeziei

Insula Borneo, a treia cea mai mare insula din lume

Cei 743.000 de km² ai sai, transforma Borneo in a treia cea mai mare insula din lume, dupa Groenlanda si Noua Zeelanda. De asemenea, Borneo gazduieste si una dintre cele mai vechi paduri tropicale din lume, cu o varsta de aproximativ 140 de milioane de ani. Impartita de Indonezia, Malaezia si Brunei, Insula Borneo are o populatie destul de redusa in raport cu suprafata (doar 22 de milioane de oameni).

Macac Borneo

Panorama Borneo

Puii de om din Malaezia se numesc…

Ulat”, pe scurt, viermisori” – asa isi alinta oamenii din Malaezia copiii nou-nascuti pana ce acestia primesc un nume al lor. De asemenea, de cele mai multe, ori copiii primesc nume ale unor rude decedate deoarece se crede ca, punand alte nume, cei mici nu vor avea viata la fel de lunga si frumoasa.

Copii malaezieni

Kuala Lumpur si restaurantul-nava spatiala

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa iei cina in restaurantul Atmosphere 360 din Kuala Lumpur? Restaurantul este situat la o inaltime de 282 de metri, in cel mai inalt turn din Asia de Sud Est, Menara Kuala Lumpur, si este decorat asemenea unei nave spatiale care se roteste. Putem spune ca a lua cina aici este o experienta mai mult decat pamanteasca!

Restaurant Atmosphere Kuala Lumpur


Descopera vacantele Eturia in Malaezia

Vacante Malaezia – Eturia


  • 1
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up