•  
  •  
  •  
  •  

Unul dintre siturile majore ale patrimoniului universal, Machu Picchu este un loc sacru cu pietre antice iluminate de rasarituri spectaculoase si nopti mistice, iar Machu Picchu Sanctuary Lodge este singurul hotel situat in apropierea acestei cetati incase, astfel oferind oaspetilor sai posibilitatea de a explora acest impresionant sit arheologic in orice moment al zilei.

Sit Machu Picchu

In anii 1970, guvernul peruvian a construit temporar un hotel pe varful muntelui, la numai cativa pasi de intrarea in Machu Picchu, ca o modalitate de a promova turistic ruinele incase. Odata cu cresterea in popularitate a cetatii, existenta hotelului a devenit permanenta. Astazi, lodge-ul este singura constructie care altereaza statutul izolat al cetatii, chiar daca nu este vizibil din interiorul ruinelor.

Machu Picchu Lodge

In 1999, acest han rustic a fost preluat de catre lantul hotelier Orient-Express si transformat intr-o eco-locatie exclusivista unde alimentele ecologice andine sunt servite pe platouri de portelan fin. Dar nu luxul este ceea ce defineste acest lodge, ci, dupa cum repeta obsesiv orice tratat de marketing, pozitionarea, pozitionarea si iar pozitionarea.

Machu Picchu Sanctuary Lodge priveliste

La Sanctuary Lodge te poti da jos din pat si ajunge la sit inainte ca multimea de turisti sa invadeze cetatea. Fara indoiala, lodge-ul are una dintre privelistile cele mai spectaculoase din lume si, fiind singurul hotel cocotat in imediata vecinatate a ruinelor, isi permite sa perceapa un tarif destul de mare pentru serviciile sale. Oaspetii au nevoie de buzunare foarte adanci pentru a fi gazduiti aici, dar, in ciuda costurilor, hotelul are o cerere mare pe tot parcursul anului, astfel ca rezervarile in avans sunt absolut esentiale.

Machu Picchu Sanctuary Lodge camera

Cele de 31 camere si apartamente decorate in nuante pale si cu accente de lemn intunecat nu sunt deosebit de mari, dar au un aer peruvian, combinand mobilierul modern cu decoratiunile traditionale. Cele mai multe camere au mici terase care se deschid inspre gradini minunate cu vederi catre impresionantele ruine incase si catre Anzii ce le inconjoara.


Citeste si…

› Comori andine: Peru

› Peru, mai mult decat Inca

› Peru – mister si grandoare


Desi unii vor condamna intotdeauna hotelul ca fiind o intruziune moderna nedorita in acest loc mistic si sacru, Sanctuary Lodge este o binecuvantare pentru calatorii care doresc sa ramana cat mai aproape de Machu Picchu si sa-si ofere sansa de a se trezi pentru a vedea rasaritul soarelui peste ruine sau pentru a putea vizita ruinele acoperite de intuneric. Daca va puteti permite acest tratament special, ar fi intelept sa faceti rezervarile cu aproximativ sase luni in avans.

Machu Picchu Sanctuary Lodge view

Stil: rustic peruvian

Facilitati: Restaurant, cafenea, snack-bar, room service 24 de ore, sala de masaj, spalatorie. Este bine se stiut ca pranzul de tip bufet este deschis pentru toti vizitatorii cetatii.

Sfaturi Eturia:

  • Rezerva cu un an in avans in cazul in care calatoria ta coincide cu sezonul uscat (din aprilie pana in octombrie) si cu sase luni in avans pentru restul anului.
  • Pentru o experienta de neuitat, Eturia iti recomanda sa rezervi o camera cu vedere la Huayna Picchu (varf care impodobeste fiecare carte postala cu Machu Picchu), chiar daca si camerele cu vedere catre jungla, rau sau gradina proprie sunt, de asemenea, incantatoare.
  • Stai pe o terasa, relaxeaza-te la umbra Marelui Oras Pierdut si savureaza bucataria peruviana bazata pe produse cultivate in gradina proprie a lodge-ului.

Machu Picchu Sanctuary Lodge mancare

Cum ajungi in acolo:

Cea mai des utilizata poarta de intrare in Peru este prin Lima, de unde opereaza un zbor intern catre Cusco. Punctul de plecare catre Machu Picchu este Aguas Calientes, un orasel aflat la 20 de minute distanta de ruinele incase. Din Cusco, se poate ajunge la Aguas Calientes cu trenul. Serviciul este furnizat de Peru Rail. Tineti minte ca nu exista taxiuri de la Aguas Calientes catre cetatea Machu Picchu, singura forma de transport fiind autobuzele publice. O alta modalitate este de-a lungul vechii cai de acces incase, Inca Trail. Traseul se face pe jos si dureaza patru sau cinci zile.


Descopera vacantele Eturia in Peru

Vacante Peru – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up