•  
  •  
  •  
  •  

The Big Five, milioane de pasari, zebre, girafe, antilope, maimute, toate aproape de tine la rasarit si la apus, intr-un cadru natural idilic, in inima naturii – si tu visezi asta? Un safari in Kenya este o experienta de trait macar o data in viata, asa ca iti propun cinci rezervatii naturale, fiecare deosebita in felul ei, pentru amintiri de-o viata!

Fauna Lacul Nakuru Kenya
Parcul National Lacul Nakuru

Parcul National Lacul Nakuru

Aflat la circa 150 de km de Nairobi (trei ore de mers), Lacul Nakuru este un parc national destul de mic, insa perfect pentru a incepe un safari in Kenya, pentru ca ofera o priveliste minunata. Intr-un game drive lejer de doua ore si jumatate, poti admira o multime de specii de pasari pe langa bivoli, lei, girafe, zebre, diverse specii de antilope si, ca bonus, rinocerul alb. Multitudinea de pasari face ca fiecare oprire sa fie acompaniata de muzica de cea mai buna calitate. Pregateste-te sa fotografiezi stoluri de flamingo, pasari spectaculoase (lilac breasted roller si cocorul african), lei camuflati in tufisuri si babuini.

Rinoceri in Parcul National Lacul Nakuru
Rinoceri – Parcul National Lacul Nakuru
Lilac-breasted roller in Parcul National Lacul Nakuru
Lilac-breasted roller – Parcul National Lacul Nakuru

Daca ai noroc, vei vedea si leoparzi, rinoceri negri si chiar pitoni. Petrece noaptea aici – spectacolul rasaritului in Lake Nakuru este dat nu doar privelistea asupra lacului, dar mai ales de muzica incantatoare a pasarilor.

Safari In Parcul National Masai Mara
Safari – Parcul National Masai Mara

Rezervatia Nationala Masai Mara

Infiintata in 1961 si avand o suprafata de 1.510 km², este una dintre cele mai populare destinatii pentru turistii care vin in Kenya pentru „The big Five” (leul, leopardul, elefantul, bizonul, rinocerul), dar si pentru triburile de masai care populeaza zona de sute de ani.

Pentru o experienta completa, recomand trei nopti in rezervatie, in doua locuri diferite: doua in partea de vest si una in centru-est, pe malul Lacului Mara. Fata de alte parcuri unde vehiculele de safari au destul de putine drumuri, aici totul este mai degraba offroad, crescand calitatea unui game drive.

Antilopa in Masai Mara
Antilopa – Parcul National Masai Mara

La o prima intalnire cu viata salbatica din Masai Mara, te vor napadi sentimente puternice la intalnirea cu prima familie de elefanti. Este destul de usor sa vezi girafe, zebre si diverse tipuri de antilope, printre care si uriasul Eland. Si eu m-am bucurat de alergatul stangaci al girafelor, de cozile intinse ca niste antene ale warthogilor si am admirat turmele de antiope de toate tipurile si de zebre intinse pe campiile nesfarsite. Am privit cu incantare lei dormind la umbra si am gonit pe coclauri incercand sa vad un rinocer negru. Intr-o alta sesiune de safari, am admirat o femela ghepard cautandu-si un loc la umbra, o hiena profitand de un mic dejun copios, alaturi de cativa vulturi care isi cereau drepturile, am vazut elefanti bucurandu-se de ploille neprevazute si turme de antilope napadint zarile, am intalnit trei leoaice cu sase pui extrem de jucausi, harjonindu-se ca pisoii.

Antilope Gnu in Masai Mara
Antilope Gnu – Parcul National Masai Mara
Lei in Masai Mara
Lei – Masai Mara

Citeste si…

Kenya – tips pentru o vacanta ideala

Sfaturi de calatorie pentru un safari in Africa

Safari in Tanzania – aventura in salbaticie


Iar, la Mara River, poti admira turmele de peste 1,5 milioane de antilope Gnu, 200.000 de zebre si peste 50.000 de antilope traverseaza cursul apei catre Serengeti in fiecare vara. Tot aici, recomand si una dintre experientele mele favorite: un early morning safari. Incepe la ora 06:00 sa vezi rasaritul in savana si sa profiti de trezirea la viata a naturii pentru a vedea mai multe animale in actiune. De obicei, dureaza aproximativ doua ore.

Safari Parcul National Sumburu
Safari – Parcul National Sumburu

Rezervatia Nationala Samburu

Samburu se afla in zona colinara arida din nordul Kenyei si este strabatuta de Raul Ewaso Ngiro. Pamantul este nisipos, galben-rosiatic, cu vegetatie arida, inclusiv nelipsitii acacia. Prezenta raului si a arborilor umbrosi face ca viata salbatica sa infloreasca.

Strutul albastru Parcul National Sumburu
Strutul albastru – Parcul National Sumburu

Rezervatia este renumita pentru girafa reticulata, pentru antilopa oryx, bibilici, zebra Grevy (specie pe cale de disparitie), antilopa girafa, strutul albastru (denumit asa pentru picioarele si gatul cu nuante albastrii), dar si lei, leoparzi sau cimpanzei sunt usor de observat, datorita vegetatiei tipice de savana. Atunci cand nu exista apa, elefantii sapa gropi ca sa ajunga la panza freatica si, dupa ce se adapa, le lasa descoperite pentru celelalte animale. Nici nu se putea un exemplu mai frumos de ajutor reciproc.

Muntele Kilimanjaro Parcul National Amboseli
Muntele Kilimanjaro – vedere din Parcul National Amboseli

Parcul National Amboseli

Amboseli este cunoscut in intreaga lume pentru numarul mare de elefanti si pentru panorama asupra muntelui Kilimanjaro care este acoperit cu zapada mai mereu. Parcul are 392 km² si este foarte ofertant pentru safari. Datorita traseelor clar stabilite si a drumurilor bune, parcul poate fi vizitat in deplin confort cu orice tip de masina. Zebre, hiene, leoaice, efelanti, girafe, antilope te asteapta sa le surprinzi in cele mai frumoase cadre fotografice.

Parcul National Tsavo Vest
Parcul National Tsavo Vest

Parcul National Tsavo

Cu o suprafata de 22.700 km², Parcul National Tsavo a fost infiintat in 1948 si este cel mai mare parc national din Kenya si al saselea din Africa. Tsavo West are peisaje total diferite fata de alte parcuri: campurile de lava uscata, pamantul rosiatic, tufisurile vestede contrastand, din loc in loc, cu pete puternice de verdeata, cerul de un albastru infinit si dealurile Chyulu care strajuiesc orizontul formeaza un peisaj incredibil. Tot aici, se gasesc si baobabii care contribuie din plin la autenticitatea acestui colt de natura. In safari,traversezi parcul de la nord la sud – se pot vedea elefanti, bivoli, girafe, lei, zebre si o mare varietate de antilope, dintre care antilopa-girafa si oryx.

Pasari Tsavo Vest
Parcul National Tsavo Vest
Pesti Tsavo Vest
Viata subacvatica – Izvoarele Mzima, Tsavo Vest

Aici, eu am ales sa profit de o experienta unica: o plimbare pe jos la Izvoarele Mzima. Acompaniat de un ranger, am facut o drumetie de o ora in jurul lacului format de izvoare. A fost o aventura in conditii de siguranta, avand in vedere ca am interactionat cu maimute si antilope, am fost la cativa metri de crocodili si hipopotami si am avut emotia posibilei intalniri cu bivoli sau elefanti. Lacul are si o camera de observatie subacvatica de unde se pot vedea pestii albastri si, uneori, crocodili si hipopotami.

Safari Tsavo Vest
Parcul National Tsavo Vest
Antilopa Safari Tsavo Est
Antilopa – Parcul National Tsavo Est

In Tsavo East, pamantul este foarte rosiatic, ceea ce face ca elefantii si zebrele sa aiba un colorit aparte. Vederile sunt unice si poti admira cu usurinta girafe, zebre, antilope, elefanti, bivoli, lei si, cu putin noroc, leoparzi.

Plimbare cu barca Lacul Naivasha
Plimbare cu barca – Lacul Naivasha

Bonus: Lacul Naivasha

Ce ai spune despre un boat safari? Lacul Naivasha iti ofera aceasta experienta de neuitat: aerul proaspat, lumina apusului, cantecul pasarilor, zecile de specii de pasari, hipopotamii, zebrele sau antilopele – toate contribuie la acest moment extraordinar intr-o simpla plimbare cu barca. Dimineata, am ales sa ma plimb putin pe jos, iar spectacolul naturii n-a incetat sa ma uimeasca: trei king fisheri pescuiau chiar in fata mea… in timp ce hipopotamii isi iteau urechile din apa si antilopele ma amusinau cu boturile de la cativa metri distanta.

Plimbare cu barca pe Lacul Naivasha
Plimbare cu barca – Lacul Naivasha

Descopera vacantele Eturia in Kenya

 Vacante Kenya – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up