•  
  •  
  •  
  •  

Gandul la campiile nesfarsite din Kenya sunt deja un inceput de vacanta catre una dintre cele mai atragatoare tari ale Africii, care, dincolo de viata salbatica fascinanta pe care o gasesti in safari, are plaje intinse si linistite, munti care hipnotizeaza aplinistii si, mai ales, oameni care iti zambesc larg, din suflet.

Stii cum iti incepi sejurul in Kenya inca de acasa? Te invatam noi:

Viseaza la relaxarea de pe plajele Oceanului Indian!

Multi spun ca in Kenya exista plaje de o frumusete nesfarsita. Da, sunt cele pe care le vezi in afisele cele mai ademenitoare, cu nisip ca zaharul pudra si cu un infinit de albastru cristalin la picioarele tale…

La 30 de kilometri de cel mai vechi oras al tarii, Mombasa, se afla Diani Beach, despre care se spune ca e cea mai incantatoare zona de litoral de pe coasta Kenyei.

Diani Beach
Diani Beach

Noi am gasit aici o zona sigura, potrivita atat pentru cei ce au nevoie de relaxare, cat si pentru aceia care cauta mereu aventura, oferind de toate: de la resorturi felurite, magazine, terase, cluburi de noapte pana la o sumedenie de excursii – atat in apa, cat si pe uscat. Asa ca pregateste-te pentru snorkeling si scuba diving la bariera de corali, un safari blue in care sa vezi delfinii, dar si un safari la elefantii si antilopele din Parcul National Shimba Hills, aflat la 15 kilometri departare.

Gandeste-te la un safari in salbaticie!

Fie ca vrei sa ajungi in Tsavo Est sau in Rezervatia Naturala Samburu, trebuie sa stii ca „The Big 5” – cele cinci mari mamifere ale Africii, si anume leul, leopardul, bivolul, elefantul si rinocerul – te asteapta sa le vezi in realitate. Iti vor prezenta ele locurile, doar esti pe teritoriul lor!

Safari in Kenya
Safari in Kenya

Ti-ai dori si mai mult? Planuieste un safari in timpul Marii Migratii (din iulie pana in octombrie), cand actiunea din Rezervatia Maasai Mara pare ca fierbe chiar sub ochii tai: peste 200.000 de zebre si peste 300.000 de gazele Thomson insotesc milioanele de antilope gnu in cautarea pasunilor cu iarba proaspata.

Antreneaza-te pentru un varf de munte… altfel!

In inima tarii, Mount Kenya se ridica spectaculos din mijlocul campiilor parca nemarginite. Ce-ar fi sa escaladezi acest gigant kenyan, al doilea cel mai inalt munte din Africa, dupa Kilimanjaro?

Mount Kenya
Mount Kenya

Poate ca nu vei ajunge pana in varf, dar emotia de a fi parcurs o bucata din acest traseu este incomparabila! Principalele varfuri din Parcul Natural Muntele Kenya sunt Batian – 5.199 m, Nelion – 5.188 m si Lenana – 4.985 m.

Ia in considerare sa vizitezi acest parc natural nu doar pentru drumetiile montane, ci si ca sa intalnesti bivolul negru african si o specie rara de maimuta colobus. Indraznesti?

Pregateste-te sa saluti maasaii!

Credem ca unul dintre cele mai importante motive de a calatori este dorinta de a cunoaste oamenii in diversitatea lor fermecatoare. „Cum sunt Maasaii?”, „Cum te intampina?” sau „Mi-as dori sa vad cu ochii mei un dans traditional in Rezervatia Maasai Mara!” – pot fi doar cateva dintre curiozitatile care te atrag ca un magnet spre Kenya.

Maasai
Maasai

Noi am facut cunostinta cu Maasaii si am asistat la adamu, dansul lor traditional cu sarituri, un dans initiatic in care tinerii combativi, numiti morani, devin razboinici in adevaratul sens al cuvantului, iar ritualul este menit sa demonstreze forta pe care o au.

Cunoaste toate fetele Kenyei vizitand Nairobi!

Capitala Nairobi, cel mai mare oras din Kenya, isi trage numele din dialectul maasai, unde „Enkare Nyirobi” inseamna „locul cu ape reci”.

Piata din Nairobi, Kenya
Piata din Nairobi, Kenya/pixabay.com

Stii cum arata o metropola africana? Noi am admirat-o si iti recomandam sa vizitezi Muzeul National, Muzeul Karen Blixen, Gradinile Uhuru, Mausoleul Jomo Kenyatta, Muzeul de Arta Moderna Rahimtulla si Muzeul Cailor Ferate – acestea sunt printre cele mai importante si interesante atractii!

 

Descopera vacantele Eturia in Kenya:
Vacante Kenya – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up