• 40
  •  
  •  
  •  

Fericirea sta in lucruri marunte”, si totusi… cat de marunte?! Ei bine, a trebuit sa ajung in Kenya ca sa inteleg ca fericirea inseamna, uneori, cateva bomboane gumate.

Copil maasai Kenya
Parcul National Amboseli, Kenya

In drum spre Lacul Naivasha, o turma de oi traversand strada ne-a obligat sa ne oprim. In apropiere, pastorul, un baiat african de vreo opt-noua ani, a schitat un zambet. I-am intins o punga de bomboane. Am primit, in schimb, cea mai sincera si recunoscatoare privire pe care v-o puteti inchipui. Am primit, de fapt, darul nepretuit al satisfactiei de a fi facut ziua mai frumoasa unui suflet necajit.

Copii Kenya
Copii maasai in Parcul National Amboseli, Kenya

Cateva zile mai tarziu, ne aflam (in sfarsit!) la scoala de langa un sat de maasai, in Parcul National Amboseli. Cumparasem, din fondul Eturia Hope, rechizite si bomboane si le sugerasem turistilor acelasi lucru inainte de plecare. Toti au fost receptivi la idee. Credeam ca suntem pregatiti… insa Universul pregatise si el o lectie pentru fiecare dintre noi. Copilasii aceia din mijlocul lui nicaieri, desculti si imbracati ponosit, ne-au invatat ca poti sa faci mult cu foarte putin. Zambetele lor largi, mancand bomboane, ne-au topit. La inceput, cei mai mici le mancau cu tot cu hartie, apoi manutele au inceput sa se ridice, cerand sa le desfacem si asta in ciuda reticentei fata de noi, albii. Mi-as fi dorit atunci sa am un camion de dulciuri pe aproape doar pentru a prelungi acel moment. Sunt sigura ca si turistii impartaseau acelasi gand.

Scoala in Kenya

Scoala in Kenya 2
Scoala in Parcul National Amboseli, Kenya

Stiu ca si in Romania sunt suflete necajite, stiu ca mereu este loc de o fapta buna oriunde te-ai afla, dar pentru copiii aceia pentru care apa tulbure si plina de nisip este un dar nepretuit, care merg la scoala printr-un tinut al animalelor salbatice si a caror existenta depinde integral de cateva vaci slabe si osoase, am reusit, chiar daca doar pentru o ora, sa facem diferenta.

Copii cara apa in Kenya
Copii maasai in Parcul National Amboseli, Kenya

Descopera vacantele Eturia in Kenya

Vacante Kenya – Eturia


  • 40
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up