•  
  •  
  •  
  •  

Lasa grijile acasa! De ce? Pentru ca iti propunem o destinatie uluitoare prin peisajele ei, o destinatie self-drive, foarte putin populata, dar cu un standard de viata de invidiat: Islanda!

Desi e o destinatie rece, noi o consideram foarte exotica si, cu siguranta, neconventionala prin peisajele mistice pe care le are de oferit ochilor ce o privesc: gheizere ce se inalta cu putere spre cer, vulcani activi ce fumega si campuri de lava, cascade vijelioase si asurzitoare, munti acoperiti de zapada sclipitoare si ochiuri de apa ce par a fi adevarate portaluri spre lumile trecute. Fiordurile spectaculoase, ghetarii impunatori si campiile fara de sfarsit din zonele inalte iti ofera atatea privelisti superbe, ca nu vei sti unde sa te uiti mai intai. Ce poti face in Islanda si de ce ar trebui sa fie pe lista ta de calatorii?

Uimeste-te in fata gheizerelor clocotinde…

Islanda are o activitate subterana abundenta, iar gheizerele sunt unele dintre elementele cele mai cautate. De fapt, Marele Geysir din Islanda este cel mai vechi gheizer cunoscut si el a dat numele sau tuturor izvoarelor fierbinti din lume – Geysir a debutat in secolul al XIV-lea, aruncand pe verticala un jet de apa inalt de 80 de metri, creand o fantana clocotita, urmata de un jet de stropi fini – o priveliste extraordinara ce dura sapte sau opt minute, dupa care disparea. Si nu este singurul, Islanda avand peste 500 de gheizere.

…apoi plimba-te in tinutul ghetarilor

Doar in Vatnajökull se afla aproape tot atata gheata cat în toti ceilalti ghetari ai Europei la un loc, asa ca nu ar trebui sa ratezi aceasta priveliste incantatoare! Strabate Parcul National al Ghetarului Snaefellsjokull, unde vei descoperi o uimitoare diversitate de specii de pasari, pajisti inverzite si campuri de lava. Poti alege si Parcul National Skaftafell, o adevarata minune a naturii – cu ghetari, plaje cu nisip negru si numeroase posibilitati de trekking.

Parcul National Skaftafell
Parcul National Skaftafell

Admira cascadele spectaculoase…

Supranumita si “Taramul Cascadelor”, Islanda are sute de caderi de apa, care mai de care mai spectaculoase. Cascada aurie, Gullfoss, este cea mai spectaculoasa, una dintre minunile naturale ale lumii care, in zilele insorite, e ornata cu nenumarate curcubeie. Nu rata nici minunatele cascade gemene Goðafoss (Cascadele Zeilor), splendidele cascade Hraunfossar – unde apa curge din lava intarita si se varsa apoi in raul de mai jos Cascada Seljalandsfoss – de 65 de metri inaltime sau Cascada Skogafoss – considerata una dintre cele mai frumoase caderi de apa.

…si lasa balenele sa-ti taie respiratia!

Urmeaza cursul apei pana la intinderile oceanului. Mergi spre nord, spre fermecatorul sat de pescari Husavik, de unde iti recomandam o croaziera de observare a balenelor.

Cascada Skogafoss
Cascada Skogafoss

Delecteaza-te la un spa cu apa termala…

Bineinteles, in aer liber, chiar si inconjurat de zapada! Ce poate fi mai relaxant decat o oaza de 35-39 de grade aflata in mijlocul naturii?

…sau alege un tratament curativ la Blue Lagoon

Faimoasa Laguna Albastra e un ecosistem unic, un adevarat laborator natural, ales cel mai bun Spa medical din intreaga lume. Apa sarata a lagunei provine de la adancimi de 2000 de metri, iar in drumul spre suprafata aceasta vine in contact cu intruziunile magmatice, captand mineralele si rezultand o apa geotermala naturala renumita pentru calitatile sale curative.

Golden Circle
Golden Circle

Bucura-te de lumina si noaptea…

In timpul lunilor de vara, oricat de tarziu in noapte ar fi, lumina nu se stinge, ci globul de foc doar atinge orizontul fara sa dispara, creand o atmosfera mistica. Timp de 73 de zile pe an, Islanda se bucura de “soarele de la miezul noptii”.

…sau lasa-te surprins de Aurora Boreala

In timpul lunilor de iarna, din octombrie pana in aprilie, lumina soarelui este aproape inexistenta, lasand locul Aurorei Boreale, un caleidoscop de culori intinse pe cerul intunecat al iernii, un fenomen de exceptie care nu trebuie ratat.

Descopera vacantele Eturia in Islanda:
Vacante Islanda – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up