•  
  •  
  •  
  •  

Cunoscuta si sub denumirea de Salba de Smaralde a Ecuatorului, Indonezia este o combinatie placuta de ospitalitate, temple, arta si cultura, natura generoasa, clima placuta – toate ii confera statutul de obiectiv ce nu trebuie ratat. In afara gastronomiei care te cucereste imediat si a atmosferei atractive, turistul ajuns aici descopera monumente pline de incarcatura culturala si spirituala si peisaje incantatoare.

Festival cultural
Festival cultural

Parcul National Komodo

Situat intre Provinciile Nusa Tengara de Est si Nusa Tengara de Vest, Parcul National Komodo este arealul unei populatii de reptile gigant (circa 3.000 de exemplare) ce traiesc intr-un mediu spectaculos: insule vulcanice cu teren accidentat, vegetatie tropicala si de savana, plaje cu nisip alb stralucitor, ape cu nuante de albastru in adancul carora se gasesc colonii de corali. Uriasele reptile neintalnite altundeva in lume in mediu natural, au fost numite dragoni de Komodo datorita aspectului si comportamentului agresiv. Parcul National Komodo este inscris in Patrimoniul UNESCO, fiind una dintre Noile 7 Minuni Naturale ale lumii.

Insula Komodo
Insula Komodo

Prambanan

Prambanan este o incantare, dezvaluindu-se privitorului treptat. Trebuie descoperit cu pasi marunti si in liniste pentru ca va uimi prin grandoarea lui. La apusul soarelui, experienta devine si mai interesanta. Templul este dedicat celor mai importanti zei din Hinduism: Brahma (creatorul), Vishnu (protectorul) si Shiva (distrugatorul).

Templul Prambanan
Templul Prambanan

Borobudur

Borobudur, cel mai mare templu budist din lume, este considerat a fi salasul lui Buddha Sakyamuni pe cand se afla in pantecele mamei sale si gazduieste nu mai putin de 504 statui ale lui Buddha. Vazut de sus, templul se aseamana cu o mandala, simbol hindus al universului, iar in mijloc se afla o stupa uriasa. Borobudur este una dintre cele 7 minuni ale lumii si este inscris in Patrimoniul UNESCO.

Templul Borobudur
Templul Borobudur

Ubud

Ubud este un oras boem, ce te va uimi cu stradutele inguste si privelistea teraselor de orez. Pe langa localnici, vei intalni si foarte multi expati care s-au stabilit aici, vei vedea foarte multe galerii de arta, cafenele, baruri si restaurante, magazine cu suvenire si tesaturi, rochii de toate culorile si formele, esarfe, bijuterii, incaltaminte… cam tot ce iti pofteste inima.

Ubud
Ubud

Bali Spirit Festival

Ubud gazduieste festivalul de yoga Bali Spirit. Instructorii provin din intreaga lume si te vor sprijini cu pasiune in procesul tau de imbogatire spirituala. Iubitorii de yoga pot alege clase in functie de gradul de dificultate, din toate tipurile de yoga, printre care Vinyasa, Kundalini, Hatha, Ashtanga, Jivamukti, Laughter Yoga, Afro Flow si yoga pentru copii. Calatoria holistica va fi completata si de sesiunile de vindecare prin sunete si exercitii de respiratie.

Bali Spirit Festival
Bali Spirit Festival

Bali

Plajele din Bali au foarte multe activitati de oferit. Puteti admira un apus spectaculos la Uluwatu: culorile de galben, portocaliu, rosu se amesteca, soarele devine sangeriu si pur si simplu ti se taie rasuflarea. Fenomenul este magnific si emotionant deopotriva. De asemenea, cei interesati pot merge in Nusa Lembongan, o insula micuta situata la vest de Bali. Este renumita pentru diving si snorkeling si pentru plajele frumoase cu nisipul fin si marea albastra. De trecut pe lista: padurea de mangrove sau Devil’s Tear.

La plaja in Bali
La plaja in Bali

 

Descopera vacantele Eturia in Indonesia:
⇒ Vacante Indonesia – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up