•  
  •  
  •  
  •  

Am avut parte de un circuit minunat, care imbina Triunghiul de Aur al Indiei cu aventura din Parcul National Ranthambore.
Pentru mine, India va fi mereu tara in care as vrea sa ma intorc oricand! Nu stiu de ce, dar ma atrage tot ceea ce reprezinta ea inca de cand am vazut-o prima oara. Acum, sentimentul meu s-a intensificat pentru ca, la tot ce stiam, acum am adaugat – nu doar pe retina, ci si in suflet – Parcul National Ranthambore! Ce a fost atat de special? O scena pe care rar o poti vedea: am avut ocazia sa vad o leoaica ingrijindu-si cei doi puiuti… pur si simplu as vrea sa ma intorc cat mai repede sa ii revad!

Triunghiul de Aur ramane circuitul-cheie pentru India. Iar daca acesta se nimereste a fi in perioada Festivalului Holi, atunci vei avea parte de o petrecere cu adevarat colorata si distractiva in stil indian.

Pentru Holi, trebuie sa fii pregatit cu urmatoarele detalii:

  • E necesar sa ai la tine haine pe care nu doresti sa le mai folosesti in viitor; acest lucru se aplica si la incaltaminte.
  • Este important sa ai ulei pentru piele sau ulei de masaj cu care sa te dai inainte de a participa la festival, pentru a evita ca nuantele de culori sa ramana in pielea ta; plus ca uleiul va face ca toate culorile sa se vada mult mai frumos pe pielea ta.
  • E de stiut ca localnicii incep sarbatoarea cu cateva zile inainte de data oficiala si s-ar putea sa fii surprins de culori chiar in mijlocul vizitelor obisnuite!

Pentru aventura in Parcul National Ranthambore, iti recomand sa ai o geaca groasa pentru game drive-ul de dimineata si haine cat mai comode pentru dupa-amiaza, cand temperaturile sunt extrem de ridicate. Aici, praful va fi prezent si vei avea nevoie de o masca sa iti protejeze nasul si gura. Este important sa ai binoclu la tine, sansele de a vedea un tigru de aproape sunt foarte-foarte mici si, cel mai bine, il reperezi din departare, asa ca acest instrument va deveni indispensabil!

Asa cum am mentionat, tigrii sunt greu de vazut din apropiere si, din acest motiv, este important sa nu pleci in aceasta calatorie cu ideea ca ii vei vedea usor. Sansele de a zari un tigru sunt minime si, daca esti norocos, ii vei vedea doar de la mare distanta. Doar daca soarta este de partea ta, vei avea ocazia sa ii vezi de aproape, dar sa stii ca nu este un lucru obisnuit. Tigrii sunt singuratici si vaneaza mai mult seara, cand vederea lor este mult mai buna si pot identifica prada mai usor.

In parcul national, am invatat ca un tigru vaneaza doar daca prada lui este la o distanta de 100 de metri pentru ca nu poate alerga mai mult! Fiind atat de masivi, obosesc foarte repede si mereu prefera locurile cat mai racoroase. Sansele de a ii vedea cresc considerabil in perioada de vara, cand, fiind foarte cald, au nevoie de racorirea care este oferita doar de lacurile din zona. Recomandarea mea pentru amatorii de animale salbatice este sa ajunga in Ranthambore in perioada de vara, si sa se duca direct la lacuri.

Vizita in India nu poate fi completa daca nu ajungi la Taj Mahal, una din cele sapte minuni ale lumii moderne. Este un poem de marmura si fiecare calator care ajunge in fata lui poate masura cat de mare a fost dragostea existenta intre aceste doua personaje care au pecetluit dragostea lor pentru eternitate, prin costructia acestui monument.

Taj Mahalul este un loc aglomerat, dar nu in masura de a fi deranjant. Trebuie sa tii cont ca, pentru o poza in cele mai bune zone, trebuie sa ai rabdare si sa stai la o coada ordonata pana cand iti vine randul. Tot aici, numarul de turisiti locali este mult mai mare decat numarul de turisiti internationali si, prin urmare, va fi un lucru neobisnuit. Trebuie sa stii ca indienii iubesc sa faca poze cu strainii si, indiferent ca sunteti foarte ocupati cu pozele, mereu va veni un localnic foarte politicos sa iti ceara o poza cu tine. Acest mic detaliu se aplica pentru orice loc din India.

Mancarea indiana este minunata si acest lucru ii uimeste mereu pe turisitii care pleaca cu impresia ca nu vor avea ce manca in India. Aici, multi se insala. Vei gasi multe feluri de mancare inedite si foarte gustoase, dar exista o mica problema: daca nu esti iubitor de mancare condimentata si picanta, atunci India nu este destinatia potrivita pentru tine. Si asta pentru ca va fi foarte greu sa gasesti mancare nepicanta si necondimentata si asta chiar daca ceri in mod explicit acest lucru. La polul opus, pentru iubitorii gusturilor tari, India este un paradis culinar de unde te vei intoarce cu cateva kilograme in plus!

Abia am ajuns in tara si deja imi este dor de India. Clar ramane una dintre tarile mele preferate!
Yulicary Sarracent


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up