•  
  •  
  •  
  •  

India este mai mult decat un loc pe harta, este o sarbatoare a vietii plina de culoare, emotie si mister. Intr-o tara atat de complexa si cu o diversitate impresionata, nu este surprinzator ca inca exista o multime de locuri neexplorate care, de multe ori, sunt ignorate de turisti, dar care iti permit sa descoperi o cultura, traditii si obiceiuri cu adevarat autentice. Iata 10 destinatii turistice mai putin cunsocute din India, care iti vor permite sa descoperi o alta latura a acestei impresionante tari.

1. Regiunea Kutch, Gujarat

India - Great Rann of Kutch
India – Great Rann of Kutch

Regiunea Kutch din statul Gujarat, Vestul Salbatic al Indiei, este formata in mare parte din zone umede sezoniere inundate din mai pana in octombrie. Aici se afla Great Rann of Kutch, unul dintre cele mai mari deserturi de sare din lume, si Little Rann of Kutch, renumit pentru sanctuarul destinat conservarii asinilor salbatici. Satele de artizani din regiune sunt, de asemenea, un important punct de atractie.

2. Desertul Spiti, Himachal Pradesh

 

India - Desertul Spiti
India – Desertul Spiti

Cand vine vorba despre deserturile aflate la mare altitudine din India, probabil ca primele care ne vin in minte sunt Leh si Ladakh. Dar ce parere ai despre mai putin cunoscutul Spiti? Acesta este marginit la nord de Ladakh, la est de Tibet, la sud-est de Kinnaur si la sud de Valea Kullu. Spiti are o inaltime medie de aproximativ 3810 de metri deasupra nivelului marii. Acest desert este impanzit de sate si manastiri si este inconjurat de munti cu varfurile acoperite de zapada.

3. Insula Majuli, Assam

India - Insula Majuli
India – Insula Majuli

Majuli este cea mai mare insula locuita din lume care se afla pe un rau. Aceasta se afla in mijlocul impunatorului rau Brahmaputra din Assam. Aici poti alege o plimbare cu bicicleta pentru a admira peisajul verde si pasarile sau poti vizita manastirile Hindu Neo-Vaishnavite.

Un alt obiectiv turistic care merita vizitat este La Maison de Anand, o casa de bambus pitoreasca, proiectata de un arhitect francez care s-a indragostit de Majuli.

Festivalul Majuli Ras Mahotsav se desfasoara in fiecare an, la jumatatea lunii noiembrie, si sarbatoreste viata lui Krishna, considerat a opta reincarnare a zeului Vishnu, in hinduism. Zilele de sarbatoare sunt petrecute cu muzica si dansuri folclorice, piese de teatru, papusi si masti traditionale.

4. Orasul Kannur, Kerala

India - Kannur, Plaja Ezhara
India – Kannur, Plaja Ezhara

Orasul Kannur din nordul Keralei este cunoscut pentru plajele sale retrase, mestesugul tesutului transmis din generatie in generatie si ritualurile mistice inchinate zeitei Kali, din cadrul Festivalului Theyyam. Dansul zeilor, cum mai este numit acest festival, este o ceremonie socio-religioasa cu dansuri ritualice care venereaza eroii si spiritele ancestrale si care aduce prosperitate comunitatii.

5. Orasul Maheshwar, Madhya Pradesh

India - Maheshwar
India – Maheshwar

Orasul Maheshwar reprezinta o alternativa pentru mult mai aglomeratul Varanasi. Acest oras sfant, dedicat zeului Shiva, este asezat pe malurile Raului Narmada. Recomand o plimbare cu barca de-a lungul raului la apus sau te poti plimba pe treptele care duc la rau si sa vizitezi Templul Baneshwar.

6. Orasul antic Osian, Rajasthan

India - Orasul antic Osian
India – Orasul antic Osian

Osian este o destinatie turistica situata la aproximativ o ora si jumatate nord de Jodhpur, pe drumul spre Bikaner. I se mai spune Khajuraho din Rajasthan, datorita templelor sale sculptate. Orasul dateaza din secolul al VIII-lea si, pana in secolul al XI-lea, a fost un important centru comercial. Iti recomand un safari pe camila printre dunele de nisip din Desertul Thar.

7. Satul Kalap din Uttarakhand, Himalaya

India - Uttarakhand
India – Uttarakhand

Daca esti in cautarea unei aventuri si iti plac drumetiile, vei fi incantat de regiunea din jurul satului Kalap, din Uttarakhand. Satul nu este accesibil pe sosea sau pe calea ferata si de aceea a ramas complet neatins de turismul de masa. Agricultura si cresterea animalelor sunt principalele surse de venit.

8. Orasul Kawardha, Chhattisgarh

India - Parcul National Kanha
India – Parcul National Kanha

Daca iti doresti sa vizitezi celebrul Parc National Kanha, dar vrei sa eviti aglomeratia, la trei-patru ore distanta, in zona dealurilor Maikal, gasesti diverse variante de cazare avantajoase in apropierea complexului de temple Bhoramdeo. Daca ajungi in aceasta zona, iti recomand sa vizitezi satele din imprejurimi unde saptamanal sunt organizate piete traditionale.

9. Parcul arheologic Champaner-Pavagadh, Gujarat

India - Champaner-Pavagadh
India – Champaner-Pavagadh

Pentru ca Fatehpur Sikri, capitala Imperiului Mogul abandonata in secolul al XVI-lea, a devenit destul de aglomerata, iti recomand Champaner-Pavagadh, o capitala antica mai putin cunoscuta, care se afla, de asemenea, in Patrimoniului Mondial UNESCO. Aceasta este singurul oras islamic dinaintea Imperiului Mogul, care isi pastreaza complet autenticitatea. Comorile sale istorice, care dateaza din secolele al VIII-lea – al XIV-lea, includ o fortareata, palate, lacase de cult (Jama Masjid este una dintre cele mai spectaculoase moschei din Gujarat), zone rezidentiale si lacuri.

10. Statul Arunachal Pradesh

India - Arunachal Pradesh
India – Arunachal Pradesh

Situat in nord-estul Indiei, Arunachal Pradesh este statul cel mai putin explorat din punct de vedere turistic si unul dintre putinele locuri in care vei descoperi o natura si un patrimoniu cultural cu adevarat autentic. Regiunea gazduieste 26 de triburi indigene si, daca vei calatori in luna februarie, poti participa la Festivalul Reh o sarbatoare plina de culoare a culturii Mishmi, care include rugaciuni si dansuri traditionale.


Descopera vacantele Eturia in India

Vacante India – Eturia



  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up