•  
  •  
  •  
  •  

Facem ce facem, gandul tot la calatorii ne zboara spre locuri cu soare, plaje intinse si sezlonguri asezate la umbra palmierilor, unde auzim doar valurile spargandu-se lin si briza calda care ne mangaie obrajii. Dincolo de ei, vegetatia exotica se dezlantuie si se aud trilurile speciilor de pasati pe care nu le intalnim des, lemurii sau maimutele certandu-se. Nu, nu vrem sa ne trezim din vis, ba chiar vrem sa ne acompaniezi pe unele dintre cele mai relaxante insule ale lumii!

Cuba, pe ritmuri de salsa

Vinales, Cuba
Vinales, Cuba

„Drumul pana la Valea Vinales a durat vreo doua ore si jumatate. Am vizitat o plantatie de tutun si mica fabrica ce produce trabucurile Montecristo. Ghidul de acolo ne-a facut o demonstratie si, ulterior, i-a pus si pe turisti sa faca trabucuri.”

Zanzibar, insula condimentelor

Zanzibar, Tanzania
Zanzibar, Tanzania

„Pentru noi, Zanzibar nu a fost doar o destinatie unde sa lenevim la soare, caci ar fi fost pacat sa nu exploram aceasta insula care are atat de multe de oferit. Am facut o vizita in Stone Town, un oras ce pastreaza atat de multe influente arhitecturale, incat parca te simti ca intr-un turn Babel al arhitecturii. Se remarca decoratiunile arabe, portile indiene, Catedrala Anglicana in care vei gasi o cruce cioplita din lemnul copacului unde a fost ingropata inima lui David Livingstone sau Fortul lui Marco Polo, cu turnurile sale impunatoare ce domina privelistea.”

Republica Dominicana si natura luxurianta

Punta Cana, Republica Dominicana
Punta Cana, Republica Dominicana

„Cele mai multe hoteluri fac parte din resorturi mari cu alei ce trec prin gradini frumoase, foarte bogate in vegetatie si iazuri ce adapostesc numeroase specii de pasari. Este o adevarata incantare sa vezi flamingo roz langa egrete albe si pauni multicolori ce isi fac siesta intr-un peisaj de un verde luxuriant fara sa fie catusi de putin deranjati de turistii din cadrul resortului si aparatele lor de fotografiat.”

Din Sri Lanka pana in Maldive

Meeru Island, Maldive
Meeru Island, Maldive

„Dupa o saptamana petrecuta in Sri Lanka, ne-am indreptat spre Maldive pentru cateva zile de relaxare departe de agitatie. Pentru iubitorii de plaja si mare, recomand aceasta destinatie deoarece este, intr-adevar, un paradis de o frumusete tulburatoare. Recunosc ca am fost intrigata de acest cliseu, dar acum pot spune, cu mana pe inima, ca orice alta destinatie de plaja poate concura cu greu cu aceasta!”

In Galapagos, printre leii de mare

Galapagos, Ecuador
Galapagos, Ecuador

„Eram incantata ca, in sfarsit, incepe sa se contureze peisajul din Galapagos asa cum mi-l imaginam, cu privelistea incredibila a acestor animale marine, unele prezente aici din timpuri imemoriale, inaintea oamenilor. Am debarcat pe insula printre leii de mare care stateau lenesi la soare, iguane marine si iguane terestre, printre crabi si pasari pe care, daca nu erai atent, puteai sa calci din greseala.”

Seychelles, un alt ritm al vietii

Seychelles
Seychelles

„Apusul in Oceanul Indian a fost unul dintre cele mai frumoase spectacole ce mi-a fost dat sa vad pana acum: soarele picta cerul in nuante ireale de rosu, portocaliu si mov, se ascundea dupa orizont in timp ce lasa acea fasie de sclipiri jucause pe suprafata oceanului, parca incercand sa ajunga la mine si sa ma faca atenta la prestatia sa. In acele momente nu ma gandeam la nimic, ci doar simteam o bucurie desavarsita si un sentiment de liniste pe care doar sunetul valurilor la apus ti-o poate oferi.”

Spre Mauritius, cu ocol prin Madagascar

Madagascar
Madagascar

„Situat in sud-vestul insulei, Parcul National Isalo impresioneaza prin peisajele sale marcate de formatiuni calcaroase si canioane adanci, ametitoare. Zonele stancoase si aride alterneaza insa cu intinse pajisti, cascade si oaze cu palmieri, asa numitele piscine naturale. Cu siguranta cele doua zile petrecute in acest parc au ramas puternic sapate in mintea mea.”

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up