•  
  •  
  •  
  •  

Descopera autenticitatea destinatiei la care visezi participand la festivaluri autohtone care te vor purta prin ritualuri si obiceiuri cu origini stravechi. Exista numeroase festivaluri in lumea intreaga dintre care sa alegi experienta potrivita pentru tine. Multe au origini religioase, altele implica schimbarile sezoniere sau au o deosebita semnificatie culturala.

Te invitam in calatorii din care vei ramane cu amintiri pentru o viata!

Festivalul Culorilor in India – Holi

In fiecare an, la finalul iernii, milioane de hindusi din intreaga lume sarbatoresc, conform traditiei, ziua in care puterea binelui a invins raul, aruncand unii in altii cu pulberi colorate si transformand locurile „bataliilor“ in adevarate oaze de culoare. Holi are loc deci cand vremea este placuta, cu temperaturi in jur de 30ᵒ C si precipitatii scazute, perioada perfecta sa descoperi „leaganul omenirii, locul de nastere al vorbirii, mama istoriei, bunica legendei, strabunica traditiei”, cum spunea Mark Twain.

Holi
Holi

Sarbatoarea infloririi ciresilor in Japonia – Sakura

Venirea primaverii in Japonia coincide cu celebrul sezon Sakura, cand te poti bucura de templele antice si peisajul rafinat, precum si facilitatile ultra-moderne ale Japoniei, in decorul fascinant al florilor de cires ce picteaza tara in roz si alb. Primavara este asteptata cu nerabdare in Japonia deoarece sezonul ciresilor, sarbatorit de secole, aduce oamenii laolalta pentru a contempla frumusetea delicatelor flori.

Sakura
Sakura

Festivalul Primaverii in Uzbekistan – Navruz

In fiecare an, pe 21 martie, cand are loc de cele mai multe ori si echinoctiul de primavara, peste 300 de milioane de oameni din lumea intreaga sarbatoresc venirea primaverii si inceputul unui nou an, conform calendarului iranian. Festivalul promoveaza pacea, solidaritatea si prietenia dintre oameni, comunitati si popoare, iar ritualurile practicate reflecta legatura inseparabila dintre om si natura.

Navruz
Navruz

Festivalul Bali Spirit

La finalul lunii martie, in Bali are loc un festival intitulat „Spirit Festival Bali”, care celebreaza practica yoga, dansul si muzica. In aceasta perioada au loc concerte cu muzica traditionala si moderna, iar in paralel se desfasoare sesiuni de yoga, meditatie si masaj. „Trezeste-ti spiritul, elibereaza-ti mintea si reconecteaza corpul prin dans si miscare!” – este sloganul festivalului, ce incurajeaza o atitudine pozitiva, distractia si voia buna.

Bali Spirit
Bali Spirit

Nopti albe in Rusia

Experimenteaza un fenomen natural fascinant, mai evident in luna iunie cand soarele nu coboara suficient sub linia orizontului pentru a permite lasarea intunericului! In aceasta perioada, temperaturile sunt destul de prietenoase, iar noptile albe aduc un farmec aparte in nordul continentului. Sankt Petersburg, dar si Tarile Baltice merita vizitate in orice anotimp, insa frumusetea lor sporeste in cele cateva saptamani de nopti albe, cand ziua descoperi palate magnifice, poduri baroce si muzee, iar noaptea poti participa la festivaluri, concerte si petreceri.

Rusia
Rusia

  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up