•  
  •  
  •  
  •  

Mexic este o alegere potrivita pentru cei care doresc sa se relaxeze la plaja, dar doresc, de asemenea, sa viziteze situri arheologice sau parcuri naturale. In Peninsula Yucatan, ai o multime de activitati interesante de descoperit si te incurajez sa te bucuri de cat mai mult din ceea ce iti poate oferi aceasta zona, fiind atat de complexa.

Cancun
Cancun

Cancun, o multitudine de optiuni

Cancun este situat in statul Quintana Roo din peninsula Yucatan, unde cultura maya straluceste in fiecare colt. Inconjurat de uimitoarea Mare a Caraibilor, nisipul fin si nuanta izbitoare de albastru a apelor sale limpezi, o vizita in Cancun te va face sa te intrebi daca esti cumva intr-un vis.

Gama de optiuni pentru turistii de toate varstele pe care Cancun le ofera depaseste orice asteptari: de la viata de noapte si plaje fantastice pana la muzeul subacvatic din Isla Mujeres, Cancun are totul pentru calatorii care doresc sa aiba parte de vacanta vietii lor!

Cancun
Cancun

Situri arheologice enigmatice

Zona arheologice de la Tulum sau Coba te vor duce intr-o calatorie incredibila inapoi in civilizatia maya. Tulum mi-a placut foarte mult deoarece este singurul sit situat chiar langa mare, iar peisajul este imbatabil.

Sigur ca nu poti rata cel mai faimos sit arheologic, considerat una dintre cele sapte noi minuni ale lumii, Chichen Itza. Piramida inalta de 55 de metri, inchinata zeului Quetzalcoatl-Kukulcan, totalizeaza pe fiecare dintre fete 365 de trepte. Pot sa te asigur ca, ajuns in fata acestei impresionante piramide, veti intelege de ce Chichen Itza este considerata o minune a lumii. Poti merge la Chichen Itza intr-o excursie de o zi. 

Chichen Itza
Chichen Itza

Cenotele, o vizita obligatorie

Cenotele sunt rauri subterane, de o frumusete incredibila. Nu e nimic mai potrivit decat o baie intr-un cenote pentru a te racori intr-o zi torida si pentru a admira maiestria naturii.

Iti recomand sa mergi la Xcaret, cel mai important parc eco-arheologic din tara, unde se pot desfasura in natura o serie de activitati recreative, educative si culturale. Deoarece este  situat la marginea marii, in jungla maya, vei putea explora flora si fauna din Peninsula Yucatan si vei observa fluturi, pasari exotice, broaste testoase, crocodili, jaguari si un interesant acvariu natural.

Ik Kil Cenote
Ik Kil Cenote

Exista rauri subterane cu diferite grade de dificultate, iar la marginea marii te poti bucura de soare si plaja sau poti face snorkeling pentru a observa reciful de corali si o multitudine de pesti exotici.

Trebuie sa vezi toate aceste locuri cu ochii tai, sa simti atmosfera de acolo, sa intri in contact cu localnicii, sa gusti din preparatele lor delicioase, sa asculti muzica lor, limba lor melodioasa, zumzetul oraselor, sunetul vantului, al pasarilor colorate si al valurilor calde.

Bahia Principe
Bahia Principe

Descopera vacantele Eturia in Mexic:
Vacante Mexic – Eturia

Citeste si:

Fascinantul Mexic: Ciudad de Mexico si Teotihuacan


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up