•  
  •  
  •  
  •  

Ecuador este o tara binecuvantata cu o diversitate geografica impresionanta: de la crestele inzapezite ale vulcanilor pana la jungla amazoniana cu cea mai mare varietate de specii pe metru patrat din lume si de la plajele cu nisip fin pana la bijuteria Galapagos, arhipelagul cu flora si fauna unice in lume.

Culorile vii se regasesc atat in creatia populara a unora dintre cei mai talentati artizani din America de Sud, in arhitectura coloniala cu influente indigene, cat si in natura alcatuita din 46 de ecosisteme diferite, unde traiesc specii pe care nu le vei mai intalni in alta parte pe Glob.

Galapagos
Galapagos

Arhipelagul Galapagos

O lume misterioasa, parca preistorica, cu peisaje care iti taie respiratia, Galapagos este format din 13 insule principale si peste o suta de insulite, stanci si recife, fiecare altfel: unele aspre si austere, altele acoperite cu paduri care ascund viata. Arhipelagul este un muzeu viu al evolutiei speciilor, care a dat nastere teoriei lui Darwin, un ecosistem unic, dincolo de imaginatie.

Galapagos este singurul loc de pe Pamant unde poti sa inoti cu leii de mare, printre delfini si pesti tropicali sau te poti plimba printre pinguini, testoase gigant si iguane, fara ca toate aceste vietati sa se teama sau sa fuga de tine.

Galalagos
Galalagos

Aleea Vulcanilor si Vulcanul Cotopaxi

Aflata in regiunea muntoasa nordica, Aleea Vulcanilor este una dintre cele mai panoramice rute din lume, care se intinde pe o lungime de peste 300 de kilometri si este strajuita de siruri paralele de munti de origine vulcanica.

Aici, pe Centura de Foc a Pacificului, se afla si cel mai inalt vulcan activ din lume – Cotopaxi (5.897 de metri), cu un crater rotund, acoperit cu o coroana de zapada. Este considerat unul dintre cei mai frumosi vulcani de pe Glob. Intreaga zona este remarcabila prin bogatia si spectaculozitatea peisajelor, desprinse parca din povestile cu exploratori.

Antisana Ecological Reserve
Antisana Ecological Reserve

Capitala Quito

Inconjurat de crestele inzapezite ale vulcanilor, Quito este asezat intr-o regiune de o frumusete inegalabila, cu privelisti incantatoare. Aflat la o altitudine de 2.800 de metri, orasul a fost ridicat in secolul al XVI-lea peste vechi ziduri incase.

Cu un centru istoric de o inestimabila valoare artistica, Quito este primul oras din lume declarat de UNESCO Mostenire Culturala a Umanitatii si adaposteste bijuterii arhitectonice unice in lume: manastiri, biserici grandioase, dar si strazi inguste si abrupte cu balcoane pline de flori colorate.

Quito
Quito

Orasul Cuenca

Inclus in patrimoniul UNESCO pentru mostenirea sa coloniala, capitala Provinciei Azuay, Cuenca, se afla la 2.500 de metri altitudine si a fost ridicata de conchistadorii spanioli peste zidurile infloritorului oras incas Tumibamba.

Numit si Atena Ecuadorului, Cuenca impresioneaza prin arhitectura coloniala neoclasica, cu strazi pavate cu piatra alba, manastiri, biserici si vile cu fatade impresionante, cu balcoane frumos decorate, vitralii si picturi murale deosebite.

Cuenca
Cuenca

Provincia Imbabura

In Provincia Imbabura, peisajele spectaculoase se intalnesc la tot pasul: cu vulcani, vai si campii fertile, lacuri, rauri si paduri la altitudinea de 3.000 de metri, toate asezate intr-o armonie incantatoare.

Atractii renumite ale zonei sunt Vulcanul Imbabura, Centrul Mestesugaresc Peguche – celebru pentru tesaturile vopsite cu ingrediente naturale in culori vii, San Antonio de Ibarra – leaganul celor mai buni sculptori din America de Sud sau Piata din Otavalo – o explozie de culoare data de produsele artizanale expuse aici.

Mirador del Lago, Imbabura
Mirador del Lago, Imbabura

Descopera vacantele Eturia in Ecuador & Galapagos:
Vacante Galapagos, Ecuador


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up