•  
  •  
  •  
  •  

India nu este o destinatie potrivita pentru orice turist, nici nu se afla in lista locurilor de vacanta populare printre romani, insa, daca ajungi acolo, cu siguranta vei fi profund impresionat de aceasta tara si o vei recomanda cu drag apropiatilor.
Ajunsa din nou in India, m-am simtit ca acasa. Fara emotiile de prima data, fara prejudecati, cu inima deschisa si dornica sa adun experiente memorabile, am imbratisat aceasta cultura fara niciun fel de efort, pentru ca India se simte, se traieste, nu se explica, nici nu se invata.

Ce pot sa va spun este ca, mai presus de Taj Mahal, una dintre cele sapte noi minuni ale lumii – motiv pentru care probabil multe persoane aleg sa viziteze India – aceasta tara are multe alte atractii.

Descoperirea triunghiul de aur al Indiei: Delhi – Agra – Jaipur a inceput cu New Delhi, care este un oras vibrant ce te surprinde cu bulevardele largi si bine ingrijite din centrul orasului, dar si cu importante monumente, precum Qutub Minar – prima si cea mai veche constructie islamica din India cu cel mai inalt minaret din lume contruit din caramida; Mormantul lui Humayun – construit de catre sotia imparatului Humayun si se spune ca Taj Mahal a fost insiprat de acest mausoleu; Muzeul lui Mahatma Ghandi – care ne aminteste despre lupta lui pentru o tara independenta, egalitate dintre oameni si despre faptul ca a fi mai bun nu trebuie sa fie niciodata un efort; impresionantul templu sikh – Bangla Sahib Gurudwara – unde am avut ocazia sa vizitam si bucataria in care se prepara zilnic mancare pentru aproximativ 10.000 de oameni nevoiasi si este uimitor sa vezi cum se mobilizaza o intreaga comunitate pentru a oferi ajutor celor care au nevoie.

In Old Delhi, este recomandat sa incerci o plimbare cu ricsa, astfel vei avea ocazia sa vezi India autentica, India de zi cu zi. Ne-am oprit si in piata de condimente pentru a observa viata localnicilor si am vizitat Moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari moschei din India.

Apoi am pornit catre Agra, unde am vizitat Mausoleul lui Akbar – o importanta capodopera arhitecturala care imbina elemente musulmane cu cele hinduse, Fortul Agra – considerat cel mai important fort din India, pentru ca aici au locuit marii moguli ai vremii si, bineinteles, magnificul Taj Mahal, simbol al dragostei eterne.

Mai departe in descoperirea triunghiului de aur, am ajuns la Jaipur care ne-a intampinat cu cladirile roz, cu strazile lui aglomerate si oamenii colorat imbracati. Am mers la Amber Fort – un minunat exemplu de arhitectura Rajput, am vizitat City Palace – care gazduieste un amestec impresionant de arta traditionala Rajasthani si Mogul, am fost si la Jantar Mantar – un observator astronomic impresionant.

Pe langa toate aceste obiective turistice, India te surprinde placut prin oamenii atat de calzi, mancarea atat de gustoasa si printr-o atmosfera desprinsa parca din povesti.

A fost un privilegiu pentru mine sa pot calatori in India de doua ori, cu atat mai mult cu cat acum am sarbatorit si trecerea dintre ani intr-un mod cu totul si cu totul deosebit. Iar vremea la sfarsitul lunii decembrie – inceputul lunii ianuarie este absolut perfecta, vreme de primavara calda, deloc capricioasa.

Te invit sa descoperi aceasta tara fascinanta si sa te lasi cucerit de magia ei!
Gabriela Oprea


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up