•  
  •  
  •  
  •  

Te-ai intrebat vreodata care sunt cele mai frumoase cascade pe care le poti admira in jurul lumii? Din Etiopia pana in Statele Unite ale Americii si din Costa Rica pana in Islanda, vei descoperi cascade tumultoase, care transforma peisajele in tablouri ce-ti vor taia rasuflarea. Inconjurate de povesti ce se pierd in negura timpului si avand nume cu semnificatii puternice, cele mai impresionante cascade ale lumii se regasesc si in circuitele marca Eturia.

Cascadele Iguazu

Fara indoiala, printre vedetele Americii de Sud se numara Cascadele Iguazu, aflate la granita dintre provincia argentiniana Misiones si statul brazilian Paraná. Sectiunea cea mai spectaculoasa a cascadei este The Devil’s Throat (Gatul Diavolului), care este compusa din 14 mici cascade ale caror ape cad de la peste 100 de metri, aruncand la randul lor in aer pulberea volatila de stropi.

Cascadele Iguazu
Cascadele Iguazu

Cascada Victoria

Victoria Falls sau Mosi-oa-Tunya (Ceata Tunetului) este una dintre cele mai mari cascade din lume si este localizata in sudul Africii pe Raul Zambezi, la granita dintre Zambia si Zimbabwe. Victoria este una dintre cele Sapte Minuni ale Lumii. La lumina lunii, caderea de apa gazduieste un curcubeu precum cel din timpul zilei.

Cascada Victoria
Cascada Victoria

Cascadele Nilului Albastru

Cascadele Nilului Albastru sunt situate la 30 de kilomentri de orasul Bahir Dar si de Lacul Tana si reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice ale Etiopiei. Numite si Tis Abay (apele care fumega), spectaculoasele caderi de apa au inaltimi cuprinse intre 37 si 45 de metri si sunt constituite din patru fluxuri de curgere; in sezonul ploios, latimea caderii de apa poate ajunge pana la 400 de metri!

Cascadele Nilului Albastru
Cascadele Nilului Albastru

Cascada Bridalveil

Bridalveil Fall, cea mai cunoscuta cadere de apa din Parcul National Yosemite, poate fi zarita de la departare, avand o inaltime de 188 de metri. Principala sa sursa este reprezentata de Lacul Ostrander, iar puterea vantului spulbera particulele de apa si se creeaza onduleuri asemenea voalului unei mirese. Cand debitul cascadei este redus, apa spulberata de vant se risipeste si nu mai ajunge pana la baza.

Cascada Bridalveil
Cascada Bridalveil

Cascadele La Paz

Prin vegetatia abundenta specifica padurii tropicale din Costa Rica, cu flori, fluturi si pasari colorate, serpuiesc mai mult de trei kilometri de carari ce te poarta de la o cascada la alta. Cascadele La Paz te vor familiariza cu forta si frumusetea naturii, iar gradinile de orhidee, de fluturi si cea cu pasari colibri te aduc aproape de partea delicata a acesteia.

Cascadele La Paz
Cascadele La Paz

Cascadele din Islanda

Islanda este o destinatie destul de neconventionala, dar uluitoare, unde cascadele tumultoase ocupa un loc aparte. Pe coasta sudica a Islandei se afla Cascada Seljalandsfoss, de 40 de metri inaltime, ce are ca atractie principala pentru turisti, poteca situata in spatele caderii de apa. De acolo se poate trai o experienta inedita, vazand lumea prin perdeaua de apa a cascadei.

Cascada Gulfoss
Cascada Gulfoss

Cascada Niagara

Cascada Niagara este renumita pentru frumusetea ei. Se spune ca numele „Niagara” isi are originea in cuvantul de origine Iroquois „Onguiaahra”, care inseamna „tunetul apelor”. Cascada Niagara este compusa din doua mari sectiuni, separate de Goat Island. Cascada Niagara are o latime impresionanta si un debit semnificativ: mai mult de 168.000 m³ de apa cad la fiecare minut!

Cascada Niagara
Cascada Niagara

  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up