•  
  •  
  •  
  •  

Plaje fine, vegetatie luxurianta si o mare calda, linistita; mancare buna, pofta de viata abunda, iar atmosfera te face sa te relaxezi din plin! Asa arata Republica Dominicana tot timpul anului, fiind o destinatie ideala pentru un sejur exotic la plaja!

Te intrebi de ce sa alegi un sejur tocmai in Republica Dominicana? Iti dam noi 30 de motive de nerefuzat!

1 – Vremea! Este oricand perfecta – cu soare, cer senin si ape line si calde. Poti pleca in Republica Dominicana oricand in timpului anului pentru un sejur la plaja relaxant.

2 – Plajele intinse cu nisip argintiu – nu mai au nevoie de nicio prezentare, nu?

3 – Costa del Coco sau Punta Cana – sau cei 50 de kilometri de nisip – este cea mai renumita regiune de plaja din Caraibe, foarte apreciata de catre turistii din toata lumea! Cu siguranta stiu ei ceva! 🙂

4 – Confortul si calitatea serviciilor din resorturile all inclusive! Acestea sunt pozitionate in locuri uluitoare, iar majoritatea dintre ele ofera facilitati de top, inclusiv golf, spa-uri de lux si orice tip de sport acvatic iti poti imagina.

5 – Are cele mai fascinante regiuni cu corali din Caraibe, fiind un loc renumit pentru diving.

6 – Iubesti muntele? Pico Duarte te asteapta cu trasee de trekking de toate dificultatile pe care le vei adora! Vei putea urca la peste 3000 de metri!

7 – Insula Sona – un colt de rai pe pamant – isi prezinta un sanctuar al pasarilor, ferme locale, plantatii de cafea, dar si de tutun.

8 – Cat de dor iti e de aventura? Scape Park Cap Cana te asteapta cu cele mai diverse activitati pentru intreaga familie: de la tiroliana la calarie, de la intalniri fata in fata cu iguane si maimute pana la inot in pesteri subterane, cu siguranta vei avea experiente unice!

9 – Bucataria locala: bogata si extrem de aromata, aceasta este dominata de influentele creole, spaniole, africane si taino, care jongleaza cu produse de baza precum orezul, carnea, fasolea, legumele proaspete si fructele de mare.

10 – Navigarea cu catamaranul spre Peninsula Samana iti ofera doza echilibrata de energie si relaxare de care ai nevoie.

11 – Plimbarea calare prin natura – poate fi o activitate ideala pentru familia ta!

12 – Tutunul – poti vizita o fabrica de trabucuri ca sa vezi procesul realizarii trabucurilor de clasa mondiala, facute manual.

13 – Ciocolata – mergi la o ferma ca sa observi cum boabele de cacao sunt crescute, recoltate si prelucrate. In Punta Cana, ai si un Muzeul al Ciocolatei!

14 – O baie la baza Cascadei Limón. Ai parte de o zi calduroasa? Atunci mergi direct la cea mai inalta cascada din Dominicana! Are o inaltime de aproximativ 50 de metri, e inconjurata de natura tropicala neobisnuita, munti si multe paraie. Aici, poti inota in apa rece si limpede de langa cascada.

15 – Peisajul uimitor al Insulei Cayo Levantado, locul numit de turisti „un mic rai pe pamant”.

16  –Arhitectura coloniala din Santo Domingo e ca o fila de istorie, ce incepe cu prima catedrala din America si pana la Alcazar de Colon, ridicat de Diego Columb, fiul lui Cristofor Columb. Fondat in 1594, Santo Domingo este primul oras al lumii noi din Americi, iar azi face parte din Patrimoniul UNESCO.

17 – Croaziera pentru a observa balenele. Sezonier (ianuarie-martie), peste 2.500 de balene cu cocoasa se apropie de tarm, in Golful Samana, pentru imperechere.

18 – Merengue e un motiv in sine! Invata sa dansezi pe strazi, unde localnicii se aduna in fiecare duminica, in centrul istoric din Santo Domingo.

19 – Muzeele deosebite. Daca esti un pasionat al locurilor in care cultura abunda, ti le recomandam pe cele mai bune: Muzeul Larimar, care este dedicat pietrelor semipretioase larimar, ce exista doar in Republica Dominicana; Muzeul Chihlimbarului, situat in interiorul unei vile istorice, expune pietre uimitoare de chihlimbar atat din Republica Dominicana, cat si din intreaga lume; Muzeul Caselor Regale, care ofera o privire mai profunda asupra istoriei coloniale a tarii.

20 – Cultura romului – o poti descoperi cel mai bine intr-un tur al fabricii de rom Brugal din Puerta Plata ca sa afli cum este produs faimosul rom dominican… Dar si sa-l degusti!

21 – La Romana – o statiune vibranta, pare ca nu doarme vreodata: agitatie, motorete, restaurante, localnici si turisti – poate fi destinatia ideala a sejurului tau.

22 – Cascadele Damajagua – creeaza un peisaj de vis prin 27 de caderi de apa ce au intre 5 si 20 de metri. Vrei sa te distrezi? Poti cobori in rapel de pe una pe alta. Sau sari de la opt metri inaltime in piscinele naturale create de cascade!

23 – Rafting sau canoe? Pe Raul Yaque del Norte, cel ce curge prin Alpii Dominicani, iti poate oferi o experienta de neuitat!

24 – Ti-era dor de maimute? Mergi la Monkey Jungle, sanctuarul dedicat lor! Acesta este intr-un parc in care vei vedea cascade, piscine si pesteri. Pregateste-te si pentru alte activitati, in afara de a interactiona cu maimutele: tiroliana, coborare in rapel sau traversarea podurilor suspendate!

25 – Parcul National Los Haitises, unde vei vedea – dincolo de un habitat tropical fabulos, cu sute de specii de pasari – pesteri de calcar cu petroglife si pictograme care dateaza de la locuitorii care se aflau pe insula in timpul sosirii lui Columb.

26 – Viata de noapte – Santo Domingo este un centru urban plin de viata, cunoscut pentru viata de noapte activa si varietatea mare de baruri, cluburi, restaurante si hoteluri.

27 – Carnavalul de la Vega! Esti pregatit? Celebrat in februarie, este una dintre cele mai exuberante petreceri ale tarii. Are radacini religioase, insa acum se traduce ca o sarbatoare a binelui ce triumfa asupra raului. Ia-ti costumul si masca sclipitoare si bucura-te de fiesta!

28 – Ce zici despre niste sporturi acvatice? Republica Dominicana ofera o multime de activitati pline de adrenalina: poti face kitesurfing, surfing, scufundari, snokeling, diving, windsufring sau scufundari in puturile de calcar. Sau sa inoti cu delfinii.

29 – Pesterile ce te asteapta sa le explorezi – incearca Cueva de las Maravillas, un sistem de pesteri subteran, imens, vechi de zeci de mii de ani. O parte a pesterii este deschisa publicului si este bine iluminata si amenajata, astfel incat sa poti admira totul intr-o maniera confortabila.

30 – Parcul National din Est – Desi este mai putin cunoscut de turisti, fiind mai departe de Punta Cana, acesta este, de fapt, arealul ce se afla sub protectia organizatiei UNESCO. Un numar mare de plante, pesti exotici, pasari colorate, animale salbatice si insecte nemaivazute au „casa” in parc.

 

Descopera vacantele Eturia in Republica Dominicane

⇒ Vacante Republica Dominicana – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up