•  
  •  
  •  
  •  

De fiecare dată când pleci în vacanță cu un bagaj de cală, e inevitabil să ignori emoțiile care se țin scai de tine, mai ales după ce ai ascultat poveștile celor din jur despre bagajele pierdute. Iar așteptarea la banda de bagaje, când te uiți în depărtare și trollerul tău nu mai apare, e chinuitoare.

Partea bună este că poți lua câteva măsuri ca să te asiguri că bagajul tău va ajunge la destinație odată cu tine. Și totul începe de când împachetezi…

Asumă-ți că bagajul va fi pierdut

Da, știm, sună ciudat, însă doar așa te putem convinge ca niciodată să nu pui în bagajul de cală cheile de la casă, actele, medicamentele pentru un eventual tratament, portofelul și alte lucruri absolut indispensabile a căror pierdere ar însemna mult timp sau bani pierduți. Toate acestea merg în geanta care stă mereu cu tine sau in bagajul de mână. Tot acolo ar trebui să fie și bijuteriile (dacă obișnuiești să călătorești cu ele) și o haină mai groasă, în eventualitatea în care la destinație va fi mai frig – te scutește de o mare neplăcere.

tips-bagaje

Dezlipește etichetele vechi

La fiecare călătorie, compania aeriană îți lipește un cod de bare pe bagaj pentru a ști destinația sa. Înainte de fiecare zbor, îndepărtează-l pe cel vechi, pentru ca stafful să nu cumva să scaneze codul greșit, iar bagajul tău să nu fie urcat în același avion în care vei fi și tu!

Fă-i o poză

Ai terminat de împachetat? Una-două fotografii în care să se vadă ce ai în troller nu strică niciodată. În eventualitatea în care la destinație lipsește ceva din el, rămâi cu o dovadă clară a acestui fapt, iar companiei/asiguratorului îi va fi mai ușor să te despăgubească.

tips-bagaje-3

Lasă-ți datele la vedere

Nu uita să ai întotdeauna o etichetă pe care să fie trecute datele tale: nume, număr de telefon (care să aibă roamning-ul activat), dar și codul aeroportului de acasă.

Apoi, trebuie să știi că atunci când un bagaj se pierde, membrii companiei aeriene caută uneori cu atenție detalii, dincolo de codul de bare lipit. Astfel, e indicat să pui o copie a zborului tău într-un buzunar exterior sau într-un loc cât mai accesibil – inclusiv deasupra hainelor din compartimentul mare, ca să-ți poată trimite lucrurile cât mai repede!

Fă-l să iasă în evidență

Alege întotdeauna trollere colorate, diferite. Iar, dacă ai unul comun, negru, care poate fi ușor confundat și luat de altcineva de pe banda de bagaje înaintea ta, îți recomandam să îl îmbraci într-o husă cât mai colorată. Inspirație găsești aici și aici.

tips-bagaje-2

Fă-i iar o poză

E bine să ai întotdeauna o poză a bagajului tău, în caz că nu apare la timp pe bandă, angajații să știe ce să caute printre alte sute, mii de trollere.

Vino la timp la check-in

Contează foarte mult să ajungi la timp în aeroport, ca și bagajul tău să poată ajunge de la check-in în avion. Dacă ajungi în ultimele minute, s-ar putea ca, din cauza volumului mare de lucru, angajații să nu mai aibă timp să-l preia și să-l pună la cală.

Verifică de două ori codul de bare

Când îți lași bagajul la check-in, o etichetă cu un cod de bare e lipită pe bagaj, alta pe cartea ta de îmbarcare. Uită-te cu atenție ca cele două coduri să fie identice!

Acționează imediat

Dacă trollerul tău nu ajunge la destinație sau ajunge avariat, completează imediat formularul de reclamație, nu mai aștepta să aterizeze și alte zboruri! E posibil ca bagajul să fie deja la destinație, doar rătăcit între avion și banda de bagaje. Pentru acest lucru, nu pierde tichetul de îmbarcare!

Evită escalele scurte!

Timpul este întotdeauna o problemă, mai ales pe aeroporturile mari și foarte mari. Gândește-te că, în timpul unei escale, fiecare bagaj trebuie scanat și direcționat către banda de bagaje sau către următorul zbor al fiecărui pasager. La o escală de mai puțin de două ore, este destul de dificil ca operațiunile să fie terminate la timp.

Fă-ți o asigurare

Apelează la o asigurare de bagaj care să te despăgubească foarte repede. În cazul unui real ghinion, doar așa îți poți recupera contravaloarea bagajului tău.

tips-bagaje-4

Investeste intr-un dispozitiv de urmărire

În final, ia în considerare să investești într-un dispozitiv inteligent pentru urmărirea bagajului, care se bazează pe GPS – așa îți poți urmări bagajul oriunde. Dacă iei un dispozitiv pe bază de Bluetooth, dintre cele mai ieftine, îl poți localiza doar dacă este la maximum 60 de metri distanță, ceea ce nu ajută foarte mult, doar să verifici dacă bagajul este în avion cu tine înainte de decolare.

LugLoc, Keynice și TrackDot sunt printre cele mai căutate.

Și tine minte: Potrivit Asociației Companiilor de Zbor Europene, 85% dintre bagajele pierdute sunt găsite și expediate în primele 36 de ore.


Descopera vacantele Eturia

⇒ Vacante by Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up