•  
  •  
  •  
  •  

Uruguay e o mica tara cu o cultura diversa si cu un standard de viata peste celelalte tari sud-americane. Orasul Montevideo a fost votat ca fiind cel mai bun oras din America Latina pentru traiul de zi cu zi.

Un mix de cladiri in stil colonial, neoclaisc si postmodern domina orizontul din Montevideo, desi o mare parte din arhitectura orasului este o amintire clara a puternicii influente europene asupra culturii si patrimoniului tarii. E un oras vibrant care se inspira de la cele doua mari puteri care il flancheaza: Argentina si Brazilia. Impresioneaza si atrage prin culoare, atmosfera si oameni plini de viata!

Piata Independentei
Piata Independentei, cu monumentul lui José Artigas

Cand ajungi in Montevideo, cred cu tarie ca nu ar trebui sa ratezi urmatoarele locuri:

Piata Independentei

In aceasta piata, veti gasi si un monument dedicat lui Jose Gervasio Artigas, un lider militar care a luptat din greu pentru Uruguay si Argentina in timpul Razboiului de Independenta de la inceputul anilor 1800. Majoritatea cladirilor importante sunt localizate in Piata Independentei, inclusiv poarta orasului, „Puerta de la Ciudadela”, fragment care a facut parte din zidurile fortaretei care inconjurau odata orasul Montevideo.

Mercado del Puerto

Zona aceasta este recunoscuta pentru deliciile gastronimice. Aici trebuie sa incerci preparatele traditionale, fiind locul cu cele mai bune mancaruri din carne si paste din Uruguay. Gusta in special faimosul gratar asado! Acest loc este impanzit de cafenele, restaurante si magazine cu suvenire.

Palatul Legislativ, un alt edificiu maret
Palatul Legislativ, un alt edificiu maret

Palatul Salvo

Acest palat nu a fost conceput pentru un scop anume, desi primele planuri au constat in transformarea sa intr-un hotel. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata, iar cladirea a devenit una de birouri si rezidentiala. Acest palat este situat vizavi de Piata Independentei, iar, in mare parte, este proprietate privata, cu exceptia spatiului luat de Muzeul Tangoului pe unul dintre etaje.

Include muzeul in vizita ta, cu atat mai mult cu cat spune povestea tangoului uruguayan, dar si a faimoasei melodii „La Cumparsita”, scrisa de Matos Rodriguez in 1918, care a devenit imediat cunoscuta in Argentina si Uruguay. Cand a calatorit la Paris in 1925, si-a gasit cantecul, dar cu alte versuri! Pana in 1948 s-a luptat ca sa-si recastige drepturile de autor. Intre timp, Carlos Gardel a facut-o si mai populara prin vocea sa – tocmai de aceea are o statuie nu departe de acest muzeu.

Plaja Pocitos

Aceasta plaja gazduieste numeroase evenimente nautice pe tot parcursul anului si este inconjurata de restaurante si magazine de lux, hoteluri frumoase si apartamente cu vedere la mare. Este una dintre cele mai populare destinatii de vara din Uruguay!

Castelul Pitamiglio

Acest castel a fost casa arhitectului Humberto Pitamiglio, iar astazi, in interior, se gaseste un muzeu, un restaurant si un spatiu expozitional. Castelul are 23 de turnuri si 54 de camere, plus o serie de detalii arhitecturale neobisnuite: de la coridoare inguste pana la usile care nu duc… nicaieri!

Pe strazile din Montevideo
Pe strazile din Montevideo

Descopera vacantele Eturia in Uruguay:
Vacante Uruguay – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up