•  
  •  
  •  
  •  

Situat pe tarmul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, beneficiind de avantajele unui port natural, Sydney este cel mai mare oras din continentul australian. Cand a fost descoperit de navigatorul britanic James Cook in 1770, portul a fost botezat Port Jackson.

Sydney detine recordul superlativelor in ceea ce priveste metropolele australiene: cel mai mare oras; cel mai mare port; cel mai mare centru industrial, financiar si cultural. Sydney este recunoscut pe plan mondial ca un reputat centru international al comertului, modei, artei, culturii si educatiei. Oras cosmopolit, Sydney se evidentiaza prin forme arhitectonice frapante, precum Podul Harbour sau Opera.

Opera si Harbour Bridge, emblemele orasului

Daca iti doresti o experienta altfel, iti recomand ca seara sa pornesti intr-o plimbare sa vezi emblema orasului pe timp de noapte, si anume Opera din Sydney, creata de Jorn Utzon de mai bine de 60 de ani. Daca ajungi aici, vezi gasi restaurante si baruri, magazine cu suvenire, dar si o panorama spectaculoasa asupra portului si asupra faimosului Harbour Bridge, care se poate escalada.

Sidney, Australia
Sidney, Australia

Un tur de oras cuprinzator

In turul de ora, iti recomand vizita in zona The Rocks, locul unde a luat nastere orasul Sydney, cu multe cladiri si relicve din trecut, Gradinile Botanice ale orasului, Cladirea Conservatorului, Galeriile de Arta. Opreste-te in locului unde vei avea o imagine de ansamblu asupra portului, si anume la MRS MAquarie’s Chair. Mrs Maquarie a fost nascuta in Marea Britanie, iar locul de unde se vede portul are o stanca numita „Maquarie’s Chair” deoarece, cand ii era dor de tara ei, venea sa vada navele britanice care acostau in port.

Sidney, Australia
Sidney, Australia

Plaje si sporturi acvatice

Suburbiile Double Bay, Rose Bay, Watson Bay sunt locurile care iti ofera o imagine deosebita asupra coastei Oceanului Pacific. Sydney e cunoscut pentru plajele sale faimoase, si anume Bondi Beach, locul unde surferii se antreneaza, iar iubitorii de sport alearga sau desfasoara alte activitati.

Sunt multe de vizitat, si ti-as recomanda sa iti aloci timp pentru fiecare obiectiv in parte.

Sidney, Australia
Sidney, Australia

In Muntii Albastri

Daca ai mai multe zile la dispozitie, iti recomand si un tur la renumitul Blue Mountains (Muntii Albastri). Traseul dureaza aproape zece ore, iar prima oprire o vei face la Calmsley Hill, o ferma in care toata lumea munceste din greu pentru ca diferite specii de pasari si animale sa aiba un adapost. Aici vei gasi canguri, pasari Emu, ombat-ul si koala, lame, pauni, reptile. Cand ajungi acolo, vei fi intampinat cu ceai, cafea si prajituri si de asemenea am avut oportunitatea de a ne poza cu koala si puii de canguri. De la ferma, drumul va continua spre Valea Jamison, unde vei avea parte de panorame spectaculoase. Un alt punct interesant de fotografiat este Eaglehawk, locul de unde se pot observa faimoasele formatiuni numite „Cele trei surori”.

Sidney, Australia
Sidney, Australia

Cand te uiti in departare ai impresia ca vezi munti albastri. In padurile acestea sunt copaci de eucalypt iar prin uleiul pe care il emana impreuna cu razele soarelui formeaza o pacla albastra. De aceea se numesc “Blue Mountains”. Tot in acest traseu vei vizita si gradina botanica Mt Thomas si cascadele de la Govetts Leap.

Descopera vacantele Eturia in Australia:
Vacante Australia – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up