•  
  •  
  •  
  •  

Croaziera este un produs turistic de lux mult mai accesibil decat s-ar crede, adresat celor ce, indiferent de varsta, doresc sa descopere lumea. Pentru mine, primul argument pentru a alege o croaziera este complexitatea traseului, care, in conditiile clasice, mi-ar fi inaccesibil – asa am posibilitatea de a vedea porturile in sine, dar si zonele inconjuratoare – pe cont propriu sau achizitionand excursii pentru perioada in care vasul acosteaza. Un al doilea argument il constituie vasul de croaziera in sine si toate facilitatile pe care le ofera. Daca, pana acum, articolele au detaliat trairile mele legate de destinatie, voi alege sa va prezint vasul Costa neoRomantica ca destinatie in sine.

Ma opresc aici dupa ce am explorat multe vase ale diferitelor companii, permitandu-mi astfel sa fac recomandari turistilor mei dragi. MSC, COSTA, Pullman, Royal Caribbean sunt cele mai cunoscute branduri cu care am calatorit. Avand oportunitatea de a descoperi mai multe vase, pot sa garantez ca entertainment-ul pe Royal Caribbean nu da gres si acopera orice gust. MSC are acea eleganta determinata de spiritul italian. COSTA se avanta spre itinerare ce m-au intrigat si atras, cu vase mai mici si mai vechi, dar care au trecut prin niste etape de reinnoire, regandire a spatiilor si facilitatilor, devenind embleme ale elegantei si spiritului sofisticat, accesibil din punct de vedere al bugetului alocat de catre pasageri. De asemenea, se aduce un plus de valoare prin serviciile aditionale de la bordul vaselor.

Facilitatile Costa neoRomantica

Vasul Costa neoRomantica m-a impresionat prin detaliile frumos finisate, colturile deosebit aranjate, crama bogata si spectaculos amenajata si mai ales prin serviciul de SPA, cel mai dorit de catre turistii asiatici pentru bogatia tratamentelor de relaxare oferite.

Piscine

Desi de mici dimensiuni in comparatie cu grandiosi monstri ce se lanseaza in ultimul timp la apa, vasul Costa neoRomantica are doua piscine in aer liber. La cea mai mare, se organizeaza multiple activitati de distractie: lectii de dans, muzica si concursuri, jocuri de apa, karaoke, pranzuri cu fructe sau gustari diverse. Cea de-a doua piscina este in capatul celalalt al vasului, mai restransa si mult mai linistita, pentru cei ce doresc sa citeasca in timp ce stau la soare sau sa faca baie nederanjati de zarva. Langa piscina principala, se afla si barul Saint Tropez ce ofera bauturi racoritoare, cocktailuri frumos combinate si aromatizate. Bautura pe vas este contra cost, putandu-se combina diverse pachete de bauturi racoritoare sau alcoolice.

Activitati tematice

Exista zile cu activitati tematice, precum ziua italiana, ziua spaniola, ziua exotica – in care se pregatesc spectaculoase paella grande, paste cu diverse sosuri, pizza delicioasa ca in Italia, fructe de mare, fructe exotice oferite spre deliciul ochiului si incantarea papilelor gustative. Sau se sculpteaza spectaculos diverse fructe si se ofera lectii de modelare de la maestrii bucatari.

Restaurante si baruri

Coborand un deck, ajungem in zona restaurantului buffet. Este o optiune rapida si bogata, care ofera trei mese pe zi. Acestea sunt atat de diversificate, incat pot acoperi o varietate de gusturi: salate multiple proaspete, paste gatite diferit de la zi la zi, legume, fructe din locuri exotice si nu numai, carne din felurite sortimente asezonate cu sosuri sau salate.

Micul dejun este diversificat, cu produse de patiserie, iaurturi simple sau cu fructe uscate, supe lejere de legume sau in stil italian, branzeturi, bauturi usoare si simple, cafea americana etc. Bineinteles ca se poate achizitiona si cafea italiana.

Alta optiune, mai rafinata si linistita, cu un meniu definit, dar diferit de la zi la zi, este restaurantul a la carte, unde poti alege portii atent pregatite in stil italian: cu antipasti, primi, secondi si dolci plato. Acest restaurant a la carte se afla in zona de galerii, unde intalnim diverse optiuni de shopping, magazine de haine de branduri internationale, genti, ochelari de soare, bijuterii si cosmetice. Tot aici exista si un colt special amenajat pentru o sesiune foto pentru cei doritori sa aiba mai multe amintiri de pe vasul Costa neoRomantica.

Un etaj mai jos, este barul principal cu o mica scena si fotolii comode, unde puteti asculta concerte de muzica live,  lua lectii de dans sau savura o bautura atent pregatita de chelnerii amabili. Majoritatea chelnerilor de pe vas sunt asiatici foarte amabili si care vorbesc bine engleza. In partea opusa barului principal, se afla restaurantul mare a la carte, unde poti alege sa mergi la una din cele trei mese.

Frumos aranjat, cu mese mari si rotunde sau mici si discrete. Personalul care te intampina este foarte comunicativ. Am legat prietenii cu oameni din Turcia, care il stiau bine pe Hagi si echipa Galatasaray, dar si din Guatemala ,oameni cu care am avut multe amintiri de impartasit, ca doar le vizitasem tara cu patru luni in urma.

Spectacole

Coborand inca un deck, avem sala de spectacol care nu este un amfiteatru mare ca pe alte vase, ci o sala cocheta, cu un ring de dans aproape de pasageri – astfel dispare acea bariera intre artisti si spectatori. Pot sa spun ca oamenii din staff muncesc enorm, cu putine pauze.

Costa Neo Romantica Spectacole

Seara de carnaval, seara italiana cu cele mai frumoase tarantele dansate, serile latino cele mai pasionale, serile white sensation cu multe valuri albe pe ritmul muzicii in aer liber, Miss si Mister, concursuri in care calatorii au la probe amuzante si pline de umor ii binedispun si pe cei mai seriosi oaspeti.

Spectacolele de seara pe Costa neoRomantica sunt diferite, de la teme jazz la clasic, cu diferiti artisti din intreaga lume, chiar si romani, care canta cu pasiune seara de seara pentru a oferi momente de incantare pasagerilor. In program, sunt frumoase spectacole latino de samba, un adevarat carnaval de muzica si culoare. Exista un coltisor cu pian intr-un bar in care se poate asculta in linistea unei cafele o suita de Mozzart. E amenajat si un colt inchis pentru fumatori. Exista, de asemenea, si o formatie paraguayana de cantareti cu chitara, care ofera seara de seara cate un mic spectacol in diferite locuri ale vasului.

Cazarea la bordul vasului

De la nivelul 7 al vasului pana la 4 sunt etajele cu cabine. Camera de hotel plutitor este o cabina de dimensiune moderata, dar suficienta pentru cupluri. Poti alege o cabina interioara daca stii ca nu vei petrece prea mult timp in camera. Alte optiuni sunt cabina cu hublou generos, pe care te poti sui si admira peisajele sau cabina cu balcon, astfel incat sa poti sta afara sa simti briza marii. Spatiul interior este acelasi, doar deschiderea panoramica este diferita. Mobilierul este solid si nou si ofera o ergonomie incredibila.

Al treilea argument in alegerea unei calatorii cu vasul de croaziera il reprezinta apusurile de soare pe care le poti admira de pe punte. Parca nicaieri in lume nu mi se par mai lungi apusurile de soare. Iar cand bandul din Paraguay ofera acorduri pline de lirism, aceste momente ale zilei capata dimensiunile unei povesti plina de emotii.

Costa Neo Romantica Apus

Traseul pe care l-am parcurs anul acesta cu vasul Costa neoRomantica a fost Mauritius-Seychelles-Madagascar-Reunion, croaziera pe care am repetat-o si in februarie 2018, cu un vas asemanator, denumit Costa neoRiviera.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up