•  
  •  
  •  
  •  

In cazul in care iti propui o vacanta in China, trebuie sa te pregatesti de statul la coada si de multimea de turisti, majoritatea chinezi, de la obiectivele turistice.
Cand spui China, spui kung fu si tai chi, medicina chineza si ceai. Am inceput circuitul cu cele mai importante atractii din Beijing, si anume Piata Tiananmen, in traducere „Poarta Pacii Celeste”, cea mai mare piata din lume, unde se afla poza lui Mao. Am continuat cu Orasul Interzis, monument inscris in Patrimoniul UNESCO – este un complex cu 9999 de camere format din pavilioane, curti, sali si gradini. Cifra 9 e cunoscuta ca cifra norocoasa a imparatului.

In drum spre restaurantul in care urma sa avem cina cu vestita rata Peking, am facut o oprire la Templul Paradisului, locul unde imparatul se ruga pentru recolte mai bune.

Urmatoarea zi, am plecat incantati spre Marele Zid, situat la 60 de kilometri de Beijing. Acesta este cel mai lung zid din lume si pastreaza cea mai grandioasa arhitectura veche. Mutianyu este sectiunea favorita a strainilor.

Daca vii in China, nu poti rata Armata de Teracota si atelierele in care vei invata cum se fac soldatii de teracota. Fa-ti timp pentru a vizita si muzeul din interiorul complexului si poate ai ocazia sa il cunosti pe unul dintre fermierii care au descoperit armata. In Xi’an, mai poti vizita Cartierul Musulman, unde locuieste cea mai mare comunitate de musulmani din China, precum si Marea Moschee din secolul al XIV-lea.

China are si regiuni cu natura. Nu rata o incursiune in regiunea Zhangjiajie la Rezervatia Naturala a Muntilor Tianzi, unde vei avea parte de privelisti inedite ce au inspirat decorurile din filmul Avatar. Vei putea merge cu telecabina sau cu Bailong, cel mai inalt lift din lume – de unde vei putea admira podul natural din cadrul acelorasi munti. Daca ai timp liber, te poti aventura pe podul de sticla aflat la distanta de o ora de Zhangjiajie.

Circuitul in China l-am incheiat cu orasul cosmopolit Shanghai unde am vazut Templul Statuilor de Jad, Gradina Mandarinilor – locul unde vara isi petrecea timpul imparatul cu ale sale concubine, Cartierul Bund – cu cladiri vechi construite in stil european, iar pentru shopping poti face o plimbare pe Strada Nanjing.

Seara, nu rata croaziera pe Raul Pudong, unde se afla si districtul financiar al Shanghai-ului. Poti urca in Pear Tower (turnul televiziunii) sau in Turnul Shanghai – acesta este cel mai inalt. Daca te-ai saturat de mancarea chinezeasca, fa o vizita in cartierul francez unde vei gasi restaurante ca in Europa, cu specific italian, nemtesc sau altele.

China e o tara cu o istorie si cultura uimitoare si care merita explorata!
Andreea Maftei


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up