•  
  •  
  •  
  •  

Chiang Mai este despre oameni, fete zambitoare, traditii si ospitalitate. Acest oras, situat in partea de nord a Thailandei, inca isi pastreaza autenticitatea locala si traditiile stravechi. Atat orasul, cat si imprejurimile merita explorate pe indelete. Veti descoperi peisaje minunate si veti trai experiente de neuitat, care mie personal mi-au ramas in inima.
Odata cu lansarea zborului de catre cei de la Qatar Airways catre nordul Thailandei, Chiang Mai a inceput sa fie explorat din ce in ce mai mult si in mare parte de europeni. Orasul ascunde traditie, armonie si frumusete. Aici poti gasi atat temple frumoase, piete de noapte specific thailandeze cu mancare pe strada, saloane de masaj, iar in afara orasului, la doar 2 ore de condus, poti descoperi cele mai inalte varfuri ale muntilor Thailandei.

Din punctul meu de vedere, un circuit in Thailanda trebuie sa inceapa de aici, din Chiang Mai, pentru a putea descoperi inca Thailanda autentica. Celelalte orase devin pe zi ce trece din ce in ce mai comerciale si incep sa isi piarda din frumusetea locala.

Primul obiectiv must see in Chiang Mai este Templul Wat Phra Doi Suthep, pe care recomand sa il vizitati in prima parte a zilei deoarece este mai putin aglomerat si puteti admira in liniste frumusetea si peisajele ce il inconjoara. Acesta a fost primul templu pe care l-am vizitat in Thailanda, aici am inceput sa inteleg, cu ajutorul ghizilor locali, ce inseamna Buddha pentru acest popor minunat si ce invataturi si traditii frumoase pastreaza in continuare.

Orasul poate fi explorat atat pe cont propriu, daca te documentezi putin inainte, sau cu ghizi locali daca vrei sa afli cat mai multe detalii locale si interesante despre oamenii si imprejurimile acestui oras. Daca vrei o experienta autentica, poti alege sa inchiriezi un scuter, insa trebuie sa stii ca se circula pe partea stanga (la fel ca in Marea Britanie) si este foarte aglomerat, sau poti alege sa te deplasezi cu un tuk tuk, de asemenea pentru un “local touch”.

O alta experienta minunata a fost excursia de o zi la o tabara de elefanti. Aici poti urmari spectacole in care elefantii picteaza, poti face o plimbare pe elefant prin padure, ii poti rasfata hranindu-i cu trestie de zahar si banane. Pe langa alte activitati la fel de frumoase incluse in aceasta excursie (rafting pe Raul Mae Taeng, plimbare cu carul tras de bivoli), veti vizita tribul Long Neck Village, veti afla istoria acestor triburi stravechi, modul in care acesti oameni traiesc si sunt fericiti departe de viata cotidiana.

Daca esti un iubitor de iesiri in natura, poti alege sa faci o plimbare pe muntele Doi Inthanon, cel mai inalt munte din Thailanda. Se merge cu masina o portiune, insa apoi te poti plimba prin padurea luxurianta cu copaci inveliti in muschi si acoperiti de liane. Mai departe veti putea vizita cele doua pagode gemene ale reginei si regelui Thailandei. Privelistea iti taie respiratia, simti efectiv ca esti deasupra lumii, sau cu capul in nori literalmente. Urmeaza un alt drum cu masina pana la uimitoarea cascada Vachiratam unde poti face fotografii inedite. Aici se serveste si pranzul copios si bine meritat dupa o incursiune spectaculoasa in Parcul Nationat Doi Inthanon.

Chiang Mai-ul prinde viata dupa ora 18:00, cand se deschid pietele locale de noapte, iar strazile se aglomereaza de turisti si localnici. Poti cumpara diverse suveniruri, poti savura cele mai delicioase sucuri naturale si cele mai bune fructe exotice. Pentru o experienta culinara traditionala thailandeza, va recomand sa serviti cina intr-una dintre aceste piete locale. Totodata, nu trebuie sa ratati masajul thailandez intr-unul dintre numeroasele saloane de masaj sau in aer liber, chiar in piata locala.

Experienta traita in cele patru zile petrecute in Chiang Mai, un oras cultural complex, a fost memorabila si mi-a trezit interesul pentru traditiile si locurile frumoase din aceasta tara. Imi doresc sa ma intorc cat mai curand in Thailanda, pentru a descoperi cat mai mult din aceasta tara minunata, cu oameni frumosi si ospitalieri.
Ilinca Brihailescu


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up