• 41
  •  
  •  
  •  

Despre New York se spune ca este capitala financiara si culturala a lumii si ca reprezinta simbolul puterii pe plan global, locul de unde pornesc tendintele in numeroase domenii la nivel mondial. Metropola este dominata de zgarie-nori si cladiri cu diferite stiluri arhitecturale, iar peisajul sau este familiar chiar si celor care nu l-au vizitat niciodata, datorita cinematografiei americane care l-a transformat in cel mai usor de recunoscut oras de pe Pamant. Iti sugeram cele mai interesante lucruri pe care le poti face odata ajuns aici.

» Incanta-ti privirea la Muzeul Metropolitan de Arta, numit si THE MET, unde poti admira capodopere din intreaga lume de o mare diversitate: de la colectii din Egiptul Antic pana la expozitii de arta romana, greceasca si islamica.

Muzeul Metropolitan New York
Muzeul Metropolitan de Arta

» Evadeaza din aglomeratia din Manhattan si exploreaza Bronx Zoo impreuna cu familia. Cu siguranta veti fi incantati de cea mai mare gradina zoologica metropolitana din tara, ce adaposteste peste 4000 de animale. O experienta completa include acces in padurea cu gorile, parcul zoo pentru copii, gradina cu fluturi, lumea junglei, un cinema 4D si o plimbare cu trenuletul.

» Plimba-te prin colorata si vesnic animata piata Times Square, mai ales la apus de soare si noaptea, cand luminile sutelor de reclame stralucesc.

Times Square New York
Times Square

» Viziteaza incredibilul Muzeu American de Istorie Naturala, format din 25 de cladiri ce adapostesc 32 de milioane de artefacte. Recomandam, in mod deosebit, sectiunea The Rose Center for Earth & Space.

» Admira panorama New York-ului din varful celebrei Empire State Building. Poti urca cu liftul pana la Observatorul de la etajul 86 (la terasa descoperita) sau poti merge direct la etajul 102 (spatiu inchis). Orice varianta ai alege, privelistea este superba.

Panorama New York de pe Empire State Building
Panorama New York-ului din varful celebrei Empire State Building

» Viziteaza Muzeul de Arta Moderna, chiar daca nu esti un iubitor de arta, deoarece aici vei gasi o diversitate de expozitii, de la arta clasica la cultura pop si arta contemporana.

» Fa o croaziera cu feribotul pana la Statuia Libertatii, cu oprire pe Ellis Island – aici poti vizita Muzeul Imigratiei ce adaposteste expozitia „Comori de Acasa”.

Statuia Liberatii New York
Statuia Libertatii
Ellis Island New York
Ellis Island

» Relaxeaza-te in Gradina Botanica din Brooklyn, un parc ce se intinde pe 21 de hectare. Toamna, o atractie deosebita o reprezinta Gradina Japoneza cu artari, iazuri si podete din lemn, iar primavara nu trebuie sa ratezi Sakura Matsuri, esplanada cu ciresi infloriti. Te mai poti plimba prin Gradina lui Shakespeare si prin celelalte 11 gradini si poti face o incursiune intr-una dintre cele cinci sere. Periodic au loc expozitii si evenimente.

» Plimba-te pe Broadway, unde ai nenumarate posibilitati de divertisment, iar viata de noapte este foarte activa.

Broadway New York
Broadway

» Mergi la Grand Central Station, celebra gara din New York, unde poti servi masa de pranz, face shopping sau poti doar sa te plimbi ca sa admiri arhitectura cladirii.

» Viziteaza Memorialul 11 Septembrie si muzeul, ambele ridicate in memoria victimelor atacului terorist asupra turnurilor gemene World Trade Center din 11 septembrie 2001.

Memorial 11 Septembrie New York
Memorialul 11 Septembrie

» Plimba-te pe podul Brooklyn, una dintre constructiile reprezentative ale New Yorkului, dar si unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din SUA; panorama pe care o poti admira este incantatoare.

Podul Brooklyn New York
Podul Brooklyn

» Poarta-ti pasii pe Fifth Avenue, bulevard celebru pentru nenumaratele posibilitati de shopping. Aici gasesti o multime de magazine ale celor mai renumite case de moda si, chiar daca nu cumperi nimic, plimbarea in sine va fi o placere.

Fifth Avenue New York
Fifth Avenue
Fifth Avenue New York 2
Fifth Avenue

» Fa o croaziera la apus de soare, admirand spectacolul de lumini oferit de panorama zgarie-norilor in timp ce iei cina la bordul vasului.

» Relaxeaza-te in Central Park, o uriasa oaza de verdeata ce se afla in mijlocul amalgamului de beton, otel si sticla.

Central Park New York
Central Park

» Patrunde in New York Public Library, uriasa biblioteca publica, loc in care te poti delecta nu doar cu literatura englezeasca si americana, carti rare si colectii de harti, dar si cu frumoasa arhitectura a cladirii.

Public Library New York
New York Public Library

» Petrece timp in Rockefeller Center, un complex de cladiri ridicate de celebra familie Rockefeller. Ele au cu destinatii diferite, dar reprezinta un reper al New Yorkului. Vei gasi multe sculpturi frumoase, o pista enorma pentru skating, sediul Studiourilor NBC si multe magazine si restaurante. Dupa amiaza, poti admira panorama orasului de la inaltimea turnului de observatie. De Craciun, aici are loc o ceremonie deosebit de importanta: aprinderea bradului ce marcheaza inceperea sarbatorilor de iarna.

Rockefeller Center New York
Rockefeller Center

Descopera vacantele Eturia in New York

Vacante New York Statele Unite ale Americii – Eturia


  • 41
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up