•  
  •  
  •  
  •  

Sicilia este faimoasa pentru plajele sale spectaculoase, care ofera peisaje de vis, ape cristaline si nisip fin. Iata cateva dintre cele mai frumoase plaje din Sicilia pe care trebuie sa le vizitezi.

Scala dei Turchi

Scala dei Turchi, unul dintre cele mai faimoase si vizitate obiective turistice din Sicilia, atrage an de an mii de vizitatori din intreaga lume. Aceasta formatiune stancoasa alba, situata pe coasta sudica a Siciliei, in apropiere de Porto Empedocle, isi datoreaza numele piratilor turci.

Frumusetea naturala a acestui loc este unica, asemanatoare cu o vacanta in Taormina, Sicilia, iar contrastul dintre stanca alba, sculptata de eroziune intr-o forma ce aminteste de o scara enorma, si albastrul intens al Marii Mediterane, ofera plajei un aspect de vis.

Accesul la ,,Scala dei Turchi” se poate face pe jos, de pe plaja din apropiere, sau prin intermediul unei poteci de pe deal. Este recomandat sa vizitezi acest loc in afara sezonului de varf, pentru a evita aglomeratia, si sa ai incaltaminte adecvata, deoarece stancile pot fi alunecoase.

San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo, cunoscuta pentru apele sale cristaline si nisipul fin, alb, este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta in Italia. Plaja se intinde pe o lungime de aproape 3 kilometri, fiind inconjurata de muntele Monaco si rezervatia naturala Zingaro.

Daca esti in cautarea unei varietati de activitati, San Vito Lo Capo ofera multe optiuni. Aici te poti bucura de inot si snorkeling in apele cristaline, poti face drumetii pe muntele Monaco sau prin rezervatia Zingaro, sau pot incerca escalada. In septembrie, zona atrage gurmanzi din toata lumea, gratie faimosului Festival Cous Cous.

Plaja San Vito Lo Capo se bucura de facilitati care contribuie la o experienta de vacanta confortabila si placuta. Ai la dispozitie numeroase restaurante, baruri si magazine, precum si locuri de inchiriat echipament pentru sporturi nautice. In ceea ce priveste cazarea, exista o gama larga de optiuni, de la hoteluri de lux, pana la campinguri si vile de inchiriat.

Cefalù

Cefalù este un orasel de pe coasta nordica a Siciliei, cunoscut pentru faptul ca imbina perfect frumusetea naturala cu o istorie bogata. Acesta este un exemplu impresionant de arhitectura medievala, cu mozaicuri bizantine ce decoreaza interiorul cladirilor.

Plaja Cefalù este o alta atractie majora a orasului. Aici poti inchiria sezlonguri, iar de-a lungul plajei se afla numeroase restaurante si baruri care te imbie cu preparate delicioase. Plaja este ideala pentru familiile cu copii, dar si pentru tinerii dornici de distractie.

In afara plajei si a centrului istoric, Cefalù are multe alte atractii. Muzeul Mandralisca adaposteste o colectie impresionanta de arta si artefacte istorice, iar promenada orasului este locul perfect pentru o plimbare linistita in zilele de vara. Pentru cei dornici de aventura, o drumetie pe Rocca di Cefalù ofera o vedere panoramica asupra orasului si a marii.

Isola Bella

Isola Bella, cunoscuta si sub numele de “Perla din Marea Ionica”, a preluat numele de la un nobil sicilian care a fost impresionat de frumusetea ei in secolul al XVII-lea.

Acest mic paradis, aflat in apropierea orasului Taormina, se distinge prin peisajele sale cu plaje pietroase, apa cristalina si vegetatia mediteraneana. Datorita pozitiei sale geografice, ofera o priveliste panoramica asupra Golfului Naxos si a vulcanului Etna.

Isola Bella este un loc ideal pentru iubitorii de natura si pentru cei care cauta liniste si relaxare. Aici, poti inota, poti face snorkeling in apele cristaline sau poti explora pesterile marine din apropiere. Pe insula se afla si o casa-muzeu, unde poti afla mai multe despre istoria si ecosistemul locului.

Spiaggia dei Conigli

Spiaggia dei Conigli, cunoscuta si sub numele de Plaja Iepurilor, este situata pe insula Lampedusa din Sicilia. Este deseori clasificata ca una dintre cele mai frumoase plaje din lume, datorita nisipului sau alb, fin si apelor cristaline. In plus, plaja este faimoasa pentru coloniile de iepuri care traiesc in apropiere.

Accesul la Plaja Iepurilor este gratuit si se poate ajunge pe jos sau cu barca. De asemenea, in apropiere se gasesc restaurante si baruri, unde te poti racori cu bauturi sau poti savura preparate traditionale.

Mondello

Mondello este una dintre cele mai populare plaje din Palermo, Sicilia si este cunoscuta pentru nisipul sau alb fin si apele turcoaz, care creeaza un contrast impresionant.

Sporturile nautice precum windsurfing, schi nautic sau plimbarile cu barca sunt doar cateva dintre optiunile oferite de aceasta destinatie. De asemenea, o plimbare pe faleza plajei sau o vizita la diversele restaurante si terase din zona, unde te poti bucura de preparate traditionale siciliene precum gelato sau granita, sunt activitati ce nu ar trebui ratate.

Mondello are o istorie fascinanta, evoluand de la un simplu sat de pescari la o destinatie de vacanta de lux. Traditiile si obiceiurile locale sunt inca prezente, oferind un plus de autenticitate locului. In fiecare zi, pescarii ies pe mare si aduc captura pe plaja, iar localnicii gatesc preparate traditionale cu mare maiestrie.

Cala Rossa

Cala Rossa este o perla ascunsa de pe coasta occidentala a insulei Favignana, in arhipelagul Egadi din Sicilia. Plaja este recunoscuta pentru peisajul sau salbatic, cu stanci rosii care se contopesc cu nuantele de albastru ale marii.

Pentru a ajunge la Cala Rossa traiesti o aventura in sine. Exista feriboturi regulate de la Trapani la Favignana, iar calatoria dureaza aproximativ 30 de minute. Odata ajuns pe insula, poti inchiria o bicicleta sau un scuter, sau sa iei un autobuz local pana la plaja Cala Rossa. Cu toate acestea, este important de mentionat ca accesul pe plaja necesita o coborare pe stanci si nu este recomandat pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Aceste plaje ofera diversitate si frumusete, de la peisaje dramatice la locuri linistite si retrase, perfecte pentru a te bucura de frumusetea naturala a Siciliei. Viziteaza-le in urmatoarea ta vacanta in Sicilia!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up