•  
  •  
  •  
  •  

Portugalia este renumita pentru castelele sale pitoresti, multe dintre ele avand o istorie fascinanta si bucurandu-se de peisaje spectaculoase. Iata cateva dintre cele mai frumoase castele de vizitat in Portugalia, perfecte pentru o aventura de familie!

1. Castelul Pena (Palacio Nacional da Pena) – Sintra

Castelul Pena, sau Palacio Nacional da Pena, este o bijuterie arhitecturala ce imbina stilurile gotic, renascentist, manuelin si mourisc. Istoria sa fascinanta se intinde pe parcursul a peste un secol. Constructia sa a inceput in 1842 si a fost finalizata in 1854, initiata de regele Ferdinand al II-lea. Cu timpul, castelul a devenit un simbol al romantismului secolului al XIX-lea, fiind unul dintre cele mai vizitate monumente pentru o vacanta in Portugalia.

Castelul Pena este cunoscut pentru culorile sale vibrante, galben si rosu, care contrasteaza cu peisajul verde inconjurator. Turnurile sale inalte se inalta deasupra vazduhului, oferind o panorama impresionanta. Interioarele sale sunt la fel de spectaculoase, cu o multitudine de camere, fiecare avand propriul sau stil distinct de decor. Printre cele mai remarcabile incaperi se numara Sala Araba, Sala de Muzica si Sala de Biliard.

Inconjurat de Parcul Pena, un mare teritoriu forestier, castelul beneficiaza de un cadru natural de exceptie. Parcul este impodobit cu gradini frumoase, trasee de drumetii si ofera vederi panoramice uimitoare asupra Sintra si a coastelor Atlanticului.

Pentru a vizita in totalitate Castelul Pena si Parcul, vizitatorii ar trebui sa aloce cel putin o jumatate de zi. Exista si un autobuz care circula de la intrarea in parc pana la castel, pentru cei care prefera sa nu urce pe jos.

2. Castelul Sao Jorge – Lisabona

Castelul Sao Jorge este un monument istoric si turistic important in Lisabona, Portugalia. Istoria acestui loc impresionant dateaza din secolul al XI-lea, atunci cand maurii au construit o fortareata pe cel mai inalt deal din oras. In secolul al XII-lea, fortareata a fost cucerita de crestini si a devenit resedinta regala pana in secolul al XVI-lea.

Zidurile masive ale castelului, turnurile sale inalte si biserica din incinta impresioneaza prin maretie si rezistenta in timp. Inconjurat de gradini luxuriante, castelul ofera de pe dealul sau o priveliste panoramica asupra orasului Lisabona.

Vizitatorii castelului au ocazia sa exploreze muzeul arheologic situat in incinta acestuia. Aici pot fi descoperite artefacte vechi, care atesta istoria bogata a locului. Plimbarile prin gradinile castelului sunt o alta activitate apreciata de turisti, iar privelistile panoramice asupra orasului pot fi admirate din turnuri.

3. Castelul Obidos

Pentru o vacanta cu destinatia in Portugalia, Castelul Óbidos este un monument ce nu trebuie ratat, o fortareata impresionanta cu o istorie care se intinde pe mai multe secole, incepand cu perioada romana. Elementele sale unice de arhitectura, inclusiv zidurile masive si turnurile inalte, i-au permis sa reziste testului timpului si sa ofere o priveliste impresionanta asupra orasului.

Vizitarea Castelului Óbidos este o experienta cu adevarat remarcabila. Pentru a ajunge la castel poti lua autobuzul local sau poti merge pe jos, daca preferi sa te bucuri de frumusetea orasului. Castelul este deschis in fiecare zi, iar taxele de intrare sunt foarte accesibile. Atractiile principale includ turnurile de observatie, de unde se pot vedea vederi panoramice asupra orasului si zidurile fortaretei, care sunt un exemplu impresionant de arhitectura medievala.

Castelul Óbidos este, de asemenea, gazda unor evenimente speciale care atrag numerosi vizitatori in fiecare an. Festivalul de Ciocolata si Festivalul Medieval sunt doar doua dintre cele mai populare, oferind o varietate de activitati si spectacole pentru toate varstele.

4. Castelul Almourol

Castelul Almourol, una dintre cele mai fermecatoare fortarete din Portugalia, dateaza din timpul Reconquistei, o perioada de lupte intense intre crestini si mauri pentru controlul peninsulei Iberice. In secolul al XII-lea, cavalerii templieri au cucerit castelul si l-au transformat intr-o fortareata strategica impotriva maurilor.

Arhitectura castelului este unica, combinand elemente mozarabe, gotice si renascentiste intr-un amestec armonios care reflecta influentele culturale diverse ale epocii in care a fost construit. Insa, unul dintre cele mai impresionante aspecte ale Castelului Almourol este locatia sa, pe o mica insula in mijlocul raului Tejo.

Din punct de vedere cultural si turistic, Castelul Almourol este un simbol al istoriei medievale a Portugaliei si unul dintre cele mai bine conservate exemple de arhitectura militara din aceasta perioada.

Pentru a ajunge la Castelul Almourol, poti lua un mic vas de la Tancos, un oras situat pe malul raului Tejo. Programul de vizitare variaza in functie de anotimp, iar taxele de intrare sunt rezonabile. Tururile ghidate sunt disponibile si ofera o privire detaliata asupra istoriei si arhitecturii castelului.

5. Castelul Guimaraes

Castelul Guimaraes, cunoscut drept leaganul Portugaliei, este una dintre cele mai importante fortificatii medievale din tara, fiind strans legat de formarea natiunii portugheze.

Arhitectura castelului Guimaraes este impresionanta, caracterizata prin turnurile sale inalte si zidurile groase, care reflecta forta si puterea dinastiei care a guvernat de aici. O particularitate a castelului o reprezinta cele opt turnuri inalte, ce domina peisajul din jur.

Pentru cei care doresc sa viziteze Castelul Guimaraes, exista cateva informatii utile de stiut. Castelul se afla in orasul Guimaraes, la aproximativ 50 de kilometri de Porto. Se poate ajunge cu trenul sau cu autobuzul din Porto sau Braga. In interior, poti explora salile regale, turnurile si zidurile fortificatiei.

Aceste castele nu doar ca ofera o incursiune in istoria bogata a Portugaliei, dar si oportunitati de explorare si aventura pentru intreaga familie. Planuieste-ti vacanta impreuna cu familia si viziteaza cel putin unul din aceste castele uimitoare!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up