•  
  •  
  •  
  •  

Daca planuiesti o vacanta in Londra, trebuie sa stii cateva locatii pentru poze, sa poti inrama amintirile, de aceea ti-am pregatit cele mai bune locuri pentru fotografii spectaculoase in Londra.

Tower Bridge

Sursa poza: Shutterstock

Tower Bridge, unul dintre cele mai iconice simboluri ale Londrei, pozeaza mandru de-a lungul Tamisei, imbinand in sine istoria si arhitectura. Construit intre anii 1886 si 1894, acest pod basculant a devenit rapid emblema capitalei britanice. Turnurile gemene, care dau numele podului, se inalta maret peste rau, fiind vizibile de la mare distanta, facand din acesta o destinatie perfecta pentru o vacanta in Marea Britanie.

Acesta a fost unul dintre principalele puncte de trecere peste Tamisa, facilitand circulatia intre cele doua maluri ale raului.

Poti explora turnurile prin intermediul unei expuneri fascinante care detaliaza istoria si constructia podului. Masinile cu aburi, care au operat mecanismul de ridicare a podului pana in anii 1970, pot fi de asemenea vizitate. Insa, cea mai impresionanta atractie este fara indoiala pasarela de sticla, care ofera o priveliste panoramica asupra Londrei.

In functie de locatie, lumina zilei si conditiile meteo, podul poate fi surprins intr-o multitudine de moduri. Cele mai bune locuri de unde se poate fotografia sunt malurile Tamisei, podul in sine sau pasarela de sticla.

London Eye

Sursa poza: Shutterstock

London Eye este caracterizat printr-o roata uriasa de observatie, cu un diametru de 120 de metri si o inaltime totala de 135 metri, ceea ce o face una dintre cele mai inalte structuri publice din Londra. Dispune de 32 de cabine, fiecare putand gazdui pana la 25 de persoane. O rotatie completa dureaza aproximativ 30 de minute, timp in care poti admira o vedere panoramica de 360 de grade asupra Londrei.

Daca planuiesti un city break in Londra, experienta ta la London Eye incepe cu achizitionarea biletelor, care pot fi cumparate atat online, cat si la fata locului. Dupa ce ai urcat in capsula, te poti bucura de peisajul urban al Londrei, avand posibilitatea de a vedea de la inaltime atat cladiri istorice precum Palatul Westminster si Catedrala St. Paul, cat si elemente ale peisajului urban modern, cum ar fi The Shard.

De la inaugurarea sa, a devenit un simbol al Londrei, atragand anual peste 3,5 milioane de vizitatori. Prezenta sa in numeroase filme si emisiuni TV, de la Doctor Who pana la filmul Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, a contribuit la cresterea popularitatii sale.

Palatul Buckingham

Sursa poza: Shutterstock

Palatul Buckingham este locul unde regina isi indeplineste majoritatea indatoririlor oficiale, inclusiv audientele saptamanale cu prim-ministrul. Schimbarea garzii este o alta ceremonie importanta care are loc in fata palatului. De asemenea, palatul este folosit pentru o serie de evenimente majore, cum ar fi banchetele de stat si ceremoniile de investire.

In cazul in care preferi o escapada cu trenul in Londra si Rotterdam, Palatul Buckingham iti ofera o oportunitate unica de a explora in interiorul vietii regale. Cele mai bune momente pentru a vizita sunt in lunile de vara, cand Sala de Stat este deschisa publicului. Poti explora aceste incaperi, care includ Galeria Reginei, ce gazduieste o colectie impresionanta de arta. Biletele pot fi achizitionate online sau la intrarea in palat.

Big Ben si Palatul Westminster

Sursa poza: Shutterstock

Big Ben, oficial numit Turnul Elisabeta, este renumit pentru ceasul sau impunator care se afla la mare altitudine, oferind Londrei un profil distinctiv. Cu un design complex, ceasul a fost opera arhitectului Augustus Pugin si este considerat a fi capodopera acestuia.

La doar cativa pasi de Big Ben se afla Palatul Westminster, sediul guvernului britanic. Acest edificiu impresionant, construit in secolul al XI-lea, este locul unde se aduna Camera Comunelor si Camera Lorzilor pentru a lua decizii politice. Arhitectura sa in stil gotic purtand semnatura arhitectilor Charles Barry si Augustus Pugin, inglobeaza o serie de cladiri si turnuri impozante, inclusiv celebrul turn al ceasului Big Ben.

Tururile ghidate ofera o incursiune in istoria si arhitectura acestor monumente. In cadrul tururilor, poti vizita Camera Comunelor si Camera Lorzilor, precum si alte camere importante ale palatului. De asemenea, poti admira detaliile arhitecturale ale Big Ben si sa afli mai multe despre mecanismul ceasului.

The Shard

Sursa poza: Shutterstock

The Shard, cea mai inalta cladire din Regatul Unit, cu o inaltime de 310 metri, este un exemplu remarcabil de arhitectura moderna si un simbol puternic al Londrei. Numele cladirii, ,,Shard”, adica “ciob” in traducere directa, provine din dorinta arhitectului de a crea un edificiu care sa semene cu un ciob de sticla stralucitor, inalt si ascutit, care se inalta peste oras.

Aspectul arhitectural al cladirii este cu adevarat impresionant, iar fatada din sticla reflecta lumina soarelui si se schimba in functie de conditiile atmosferice. Forma piramidala a cladirii, cu numeroase fatete inclinate, creeaza un efect vizual unic si ofera un punct de reper inconfundabil pe orizontul Londrei.

Cladirea gazduieste birouri, restaurante luxoase, un hotel de 5 stele, Shangri-La Hotel, si un observator panoramic, numit ,,The View from The Shard”. Observatorul, situat intre etajele 68 si 72, ofera o vedere spectaculoasa asupra intregului oras, fiind un loc perfect pentru a face fotografii de neuitat.

Pentru a vizita The Shard, este recomandat sa achizitionezi biletele in avans, de pe site-ul oficial al cladirii, pentru a evita cozi lungi. O vizita la The Shard este o experienta memorabila, care iti ofera sansa de a vedea Londra de la o inaltime impresionanta si in toata splendoarea sa.

Tine cont de aceste locatii pentru poze cand ajungi in Londra, sa ramai cu niste fotografii spectaculoase.

Alege cele mai potrivite vacante pentru tine cu oferte speciale Eturia in Marea Britanie!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up