•  
  •  
  •  
  •  

Odata ce ajungi in aceasta parte a Africii, nu poti rata Cascada Victoria, cea mai inalta cascada din lume. De fapt, ea insasi poate fi un motiv foarte solid ca sa-ti programezi o vacanta in aceasta parte a lumii.

Victoria Falls este cea mai impresionantă cascada de pe continentul african si este formata pe cursul fluviului Zambezi, chiar la granita dintre Zambia si Zimbabwe. Este un monument UNESCO inca din 1989. Europeanul misionar David Livingstone a descoperit-o in 1855 si a numit-o in onoarea reginei Victoria a Angliei.

Vizitarea cascadei a fost, pentru mine, o experienta memorabila!

Cascada Victoria
Cascada Victoria

O intampinare vesela

Inca de cand am ajuns, am gasit o mica piata foarte bogata in suvenire facute din lemn, dar si bijuterii.  O trupa de dansatori locali, cu membri imbracati in costume traditionale tribale intretin atmosfera, cu show-uri foarte captivante care te vor face sa faci poze pentru care va trebui sa platesti ulterior.

Odata ce am intrat in parc, ne-a intampinat ghidul, care explica zonele pe care le vom vizita si recordurile primite de aceasta cascada in comparatie cu Cascada Iguazu (cea mai lunga), Cascara Niagara (cel mai mare debit) si Cascada Victoria (cea mai inalta).

Cascada Victoria
Cascada Victoria

O altfel de fata a cascadei

In luna noiembrie, cand am ajuns eu, debitul Cascadei Victoria este foarte mic si sunt zone unde este complet secata. Ghidul ne-a prezentat acest minus ca pe o oportunitate de a vedea o cascada fara apa si de a intelege cat de inalta este.

Cascada are in total 16 zone in Zimbabwe. Turul incepe cu oprirea in zona 2, de unde se pot face cele mai reusite poze cu zona Gatul Diavolului  – de obicei, aici este cel mai mare debit al cascadei. Ulterior, am ajuns in zona 1, unde se afla si statuia dedicata descoperitorul european, David Livingstone, si de unde se fac poze reusite. Dar tot zona 2 ramane cea mai frumoasa. In luna noiembrie, de obicei, zona 13 este cea fara apa si unde turistii au surprins poze cu adevarat interesante!

De mentionat ca zonle 5,6 si 7 sunt foarte aproape de cascada si apa te va stropi destul de tare, dar, la 36 de grade, e o bucurie!

La zona 16, se afla Podul Unirii care uneste Zimbabwe si Zambia. Este un pod de fier si se poate traversa si pe jos.

Cascada Victoria
Cascada Victoria

Un zbor deasupra cascadei

O experienta unica, recomand sa o faci dimineata, cand nu sunt curenti, iar golurile de aer sunt mici sau inexistente. Tine cont ca, inainte de imbarcare, fiecare persoana va fi cantarita si i se va da un anumit loc in elicopter – nu ai voie sa-l schimbi din motive de siguranta si echilibrare a aparatului de zbor.

Apoi, urmeaza partea de indicatii despre traseu si anumite informatii pentru siguranta ta in timpul zborului. Odata in elicopter, vei primi casti pentru a nu fi deranjat de zgomot. Nu se dau detalii despre cascada in timpul zborului. Trebuie sa fii atent ca sa surprinzi poze relevante, pentru ca nu vei fi atentionat. Pentru ca am survolat si Parcul National Zambezi, am avut ocazia sa vedem si o turma de elefanti chiar din zbor! In timpul pregatirii turistilor pentru zbor, un fotograf va surprinde cadre la urcarea si coborarea din elicopter si, ulterior, le poti cumpara, puse pe un stick la pretul de 50 USD.

Cascada Victoria
Cascada Victoria

Livingstone intr-un tur de oras

Dupa ce am vizitat cascada, am ales sa vizitam orasul Livingstone (Zambia). In acest tur de oras se viziteaza zona dedicata in timpul coloniei pentru populatia neagra, zona cuoscuta ca „Clasa a doua”. Aici se gasesc pietele principale ale orasului. In „Clasa intai”, locuia populatia alba si este o zona mult mai rafinata, cu cladiri coloniale foarte bine pastrate. Se ajunge in fata Muzeului Livingstone, care merita  vizitat.

Livingstone

Descopera vacantele Eturia in Zimbabwe:
Vacante ZImbabwe – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up