•  
  •  
  •  
  •  

Nu imi amintesc sa ma fi impresionat vreun alt loc din lume mai mult decat Cape Town. In amintirile mele, va ramane mereu cel mai frumos oras. De ce? Dintr-o mie de motive, multe dintre ele imposibil de explicat in simple cuvinte.

Cape Town
Cape Town

Ce apreciez eu cel mai tare in calatoriile mele este natura. Ma incanta foarte mult excursiile in care pot admira muntii, marea, vegetatia, fauna, iar Cape Town le are pe toate. Nu o sa uit niciodata acele apusuri incredibil de emotionante, ireal de magice si nici diminetile senine in care primul lucru pe care il faceam cand ma trezeam era sa privesc oceanul, parca voiam sa verific ca nu visez!

Cape Town
Cape Town

Sentiment de „acasa”

In Cape Town, m-am simtit acasa. Cu un aer mediteranean si cu toate facilitatile pe care mi le poate oferi un oras modern, am fost placut surprinsa sa remarc ca, desi sunt atat de departe de Europa, nu lipseste nimic din ce imi pune la dispozitie un oras european. In alte cuvinte, odata ajuns aici, ai posibilitatea sa alegi intre atat de multe activitati in aer liber sau poti opta pentru vizite culturale; poti fi in mijlocul unui oras modern, agitat si la doar cativa kilometri distanta te poti bucura de plaja, intr-o liniste deplina; apoi, poti admira cele mai deosebite privelisti ale orasului de pe Table Mountain sau Lion’s Head.

Table Mountain se afla printre cele sapte minuni naturale ale lumii si singura aflata intr-o zona urbana.

Cape Town
Cape Town

Un centru turistic sigur

In anul 2014, Cape Town a fost numit cel mai bun loc de vizitat din lume de catre The New York Times si The Daily Telegraph. Desi eu nu am stiut acest lucru atunci cand am calatorit in Africa de Sud, aceasta a fost si parerea mea.

Se spune despre Cape Town ca este un oras periculos, eu nu am simtit acest lucru. Este un oras foarte vizitat, asadar, in zonele turistice, pericolele pot fi cele existente in orice alte zone turistice din orice alt oras din lume. Trebuie respectate regulile care se aplica in general cam peste tot, deci evitate deplasarile noaptea si zonele periferice.

De asemenea, mi-a placut faimoasa zona Bo-Kaap din oras, cu casutele colorate si zona V&A Waterfront, unde tot timpul sunt spectacole stradale si cred ca toti turistii erau acolo.

Cape Town
Cape Town

O coasta cum nu-i alta

Ca o mare iubitoare de mare, cel mai mult m-am bucurat de momentele petrecute la plaja in Camps Bay si Clifton Beach, acestea fiind, dupa parerea mea, niste locuri superbe ce nu pot fi ratate atunci cand vizitezi Cape Town.

Cape Town
Cape Town

Singurul dezavantaj este acela ca temperatura apei oceanului este destul de scazuta pe tot parcursul anului si doar cei mai curajosi vor intra in apa. Tot in aceste zone ale orasului am vazut cele mai pitoresti vile intr-un cadru spectaculos. As fi putut sa raman acolo, atat de tare m-au fermecat acele locuri!

Cape Town
Cape Town

Mancarea? Este delicioasa – atat pestele, cat si fructele de mare… si mai ales fructele proaspete exotice, au fost cele mai bune pe care le-am incercat vreodata! Oamenii sunt politicosi si zambitori.

Cape Town este orasul perfect, orasul de care m-am indragostit si pe care trebuie neaparat sa-l revad!

Cape Town
Cape Town

Descopera vacantele Eturia in Africa de Sud:
Vacante Africa de Sud – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up