•  
  •  
  •  
  •  

Brazilia se numara printre tarile mele preferate. Am stiut ca ma voi indragosti de aceasta destinatie inainte de a ajunge acolo si, din primul moment in care am pus piciorul pe pamant brazilian, mi-am dat seama ca nu m-am inselat!

Brazilia m-a impresionat prin culoare, energie pozitiva, oameni frumosi, mancare delicioasa si o natura care s-a intrecut pe sine!

Copacabana, Rio de Janeiro
Copacabana, Rio de Janeiro

La pas prin Rio de Janeiro

Rio de Janeiro s-a pozitionat rapid in topul oraselor mele preferate din intreaga lume! As fi vrut ca zilele petrecute acolo sa nu se mai termine niciodata!

Copacabana m-a cucerit din primul moment cu plajele sale cu nisip fin, auriu, si cu valurile inspumate si calde ale Oceanului Atlantic. Statuia lui Iisus Hristos de pe Muntele Corcovado, una dintre cele 7 noi minuni ale lumii moderne, ofera o priveliste incantatoare asupra orasului, la fel ca celebrul munte Sugar Loaf. Vechi si nou, opulenta si saracie lucie, munte si mare, toate imbinandu-se perfect.

Cristos Mantuitorul, Rio de Janeiro
Cristos Mantuitorul, Rio de Janeiro

Calatoria in Rio de Janeiro nu ar fi fost completa fara o vizita in celebrele favele. Cu dorinta de a le descoperi, am strabatut stradutele labirintice, am admirat zeci de graffiti-uri inspirationale si am ramas muta de uimire vazand cum oamenii isi duc viata in casutele lor colorate de la poalele muntilor, intelegandu-i astfel mai bine pe „los cariocas” – locuitorii din Rio de Janeiro, acestia sunt cunoscuti pentru veselia lor, pentru pasiunea pentru fotbal, pentru carnaval si dragostea pentru plaja si mare. Uitand de partea materiala, ei stiu sa se bucure de viata cu cele mai limitate resurse financiare, oferindu-ne astfel o adevarata lectie de viata.

Zburand deasupra Cascadelor Iguazu

Mai departe, a urmat vizita la Cascadele Iguazu. Acestea efectiv m-au lasat fara cuvinte. Este interesant cum despre aceste locuri care iti transmit atat de multa emotie si bucurie este cel mai greu sa scrii si asta pentru ca, pe mine, frumusetea naturii ma impresioneaza cu adevarat. Pot spune doar ca nu degeaba Cascadele Iguazu se numara printre cele 7 minuni naturale ale lumii, acestea sunt cu adevarat minunate!

Le-am admirat de aproape in plimbarea pe aleile ce le inconjoara; apoi si mai de aproape, intr-un safari nautic, o experienta extraordinara, plina de adrenalina; si apoi din aer, am survolat deasupra lor pentru a avea o imagine de ansamblu a acestora, privelistea a fost incredibil de frumoasa si, fiind si prima mea plimbare cu elicopterul, cu certitudine nu voi uita niciodata aceea zi!

Cascadele Iguazu
Cascadele Iguazu

Delicii aromate

Am fost uimita sa descopar ca bucataria braziliana este una dintre cele mai bune din lume. Bazata mai mult pe carne, modul de preparare a acesteia, dar si prezentarea si servirea in restaurantele tipic braziliene sunt inedite. Am savurat cea mai buna carne de vita, preparata in nenumarate feluri, dar toate la fel de gustoase. Am gustat din cele mai bune fructe exotice proaspete si m-am delectat cu cea mai buna caipirinha – bautura lor traditionala, un cocktail racoritor, perfect pentru zilele toride de vara. Si vinul brazilian este foarte apreciat de oenofili, deci nu ar trebui ratat.

Muntele Corcovado
Muntele Corcovado

Oamenii, parte a experientei

In niciun moment nu m-am simtit in nesiguranta, oamenii sunt foarte calzi si amabili. Desigur, vorbesc despre zonele turistice in special, dar am avut ocazia sa ma plimb si cu metroul in Rio de Janeiro – a fost o placere sa descopar si acolo aceiasi localnici prietenosi, respectuosi si veseli, asa cum i-am vazut si pe Plaja Copacabana si in favele, dar si la hoteluri si restaurante.

Pentru mine, aceasta destinatie este una dintre cele mai interesante si atragatoare din lume si imi doresc foarte mult sa revin pentru ca stiu ca mai am foarte multe de descoperit.

Descopera vacantele Eturia in Brazilia:
Vacante Brazilia – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up