•  
  •  
  •  
  •  

Brazilia este tara cea mai mare din America de Sud, tara cu cea mai mare biodiversitate, tara cu cel mai mare carnaval, cel mai mare producator de cafea, tara cu fluviul cu cel mai mare debit si cu cel mai mare bazin hidrografic, tara in care fotbalul nu este doar un sport, ci un stil de viata, tara cu cele mai multe plaje (aproximativ 2000), tara cu cea mai intinsa cadere de ape din lume.

Toate acestea fac din Brazilia o destinatie ideala pentru orice tip de vacanta.

Cascadele Iguazu

Fara indoiala, printre vedetele Americii de Sud se numara Cascadele Iguazu, aflate la granita dintre provincia argentiniana Misiones si statul brazilian Paraná. Sectiunea cea mai spectaculoasa a cascadei este The Devil’s Throat (Gatul Diavolului), care este compusa din 14 mici cascade ale caror ape cad de la peste 100 de metri, aruncand la randul lor in aer pulberea volatila de stropi.

Rio de Janeiro

Considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Rio de Janeiro este situat intr-o zona privilegiata, cu mare, munte si padure tropicala deopotriva. Imaginea statuii Mantuitorului Christos, care troneaza cu bratele deschise pe muntele Corcovado, este simbolul Braziliei, o statuie ridicata in cinstea pacii date de Dumnezeu pentru acest taram. Copacabana, zona boema a orasului Rio de Janeiro, se afla in sudul orasului si se mandreste cu plajele sale ce se intind pe circa patru kilometri.

Carnavalul de la Rio

Cariocas, dupa cum sunt numiti locuitorii din Rio, au creat inca din 1723 un festival pentru a sarbatori splendoarea si frumusetea naturii. Carnavalul in Rio este mai mult decat o petrecere, este o traditie. Oamenii isi petrec tot anul proiectand costume numite fantasy, pe care le imbraca la marea petrecere si organizand celebrele care alegorice, care vor defila pe Sambodrom.

Amazon

Incercati sa va imaginati dimensiunile Fluviului Amazon si veti vedea ca este aproape la fel de dificil ca a intelege infinitul. Amazonul strabate continentul sud-american de la un tarm la altul. Cel mai indepartat afluent al sau izvoraste din lacurile glaciare aflate la altitudine in Anzii Peruvieni, la numai 190 de kilometri de Pacific. Revarsandu-se vijeliosi din munti, afluentii daltuiesc defileuri spectaculoase in versantii estici, rascolind argila ce confera apelor o culoare de cafea cu lapte.

São Paolo

Avand ca motto dictonul„ Non ducor, duco” (Nu sunt condus, ci conduc), São Paulo este cel mai populat oras din Brazilia si orasul cu cea mai numeroasa populatie vorbitoare de limba portugheza din lume. Numeroasele cartiere merita vizitate, fiind un amestec de influente, mai ales italiene, dar si arabe sau chiar nipone, fiecare avand o atmosfera specifica, cladiri si monumente interesante, restaurante, parcuri, magazine de tot felul.

Buzios

Spre nord-est de Rio de Janeiro, la circa 170 de kilometri distanta, isi duce traiul tihnit sub soarele tropical Buzios (Armação dos Búzios). In contrast cu aglomeratia din Rio de Janeiro sau cu statiunile din nordul tarii, Buzios este o destinatie ce incanta turistul de orice varsta. Peninsula este marginita de o puzderie de plaje scaldate de apele oceanului, iar pe faleze se intalnesc restaurante de toate categoriile, de la taverne si baruri cochete pana la localuri cu pretentii a caror intimitate e tulburata doar de lumanarile ce palpaie in sfesnice.

Descopera vacantele Eturia in Brazilia:
Vacante Brazilia – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up