•  
  •  
  •  
  •  

In Australia, localnicii par sa traiasca sub blestemul atractiei irezistibile fata de necunoscut, caruia i se supun de buna voie, plecand saptamani intregi, chiar luni, sa exploreze ceea ce ei numesc „the Outback” – tinuturile aride, indepartate de zonele urbane. Unii australieni urca pe biciclete, luand cu asalt padurile tropicale declarate monumente universale sau isi pun franghiile in spate si, imbracati sumar, se catara ca niste insecte pe stancile salbatice sau se arunca de pe inaltimi cu parasuta in spate.

australia natura

australia natura

Altii pornesc pur si simplu la drum, traversand parcurile nationale pline de creaturi extraordinare – ati auzit cu siguranta de diavolul de Tasmania, de koala sau de cangurii pitici. Cu siguranta, exista aici paianjeni si serpi veninosi, dar asta nu-i opreste nici pe turisti sa vina in vizita, nici pe localnici sa traiasca in aceste zone.

australia koala

australia cangur

australia drum salbaticie

Si aceasta din motive bine intemeiate. Pentru ca este nemarginit acest Outback; poti calatori zeci, sute de kilometri pana sa dai de un suflet de om, o cabina de telefon sau sa ai acces la un email. True madness! Iar intre timp trebuie sa te multumesti cu peisajul care sub ochii tai isi schimba culorile de la sofran pana la cel mai intens indigo, cu uimitoarele pamanturi bogate in sare si minerale, in care apa a sapat sculpturi incredibile, cu canioane salbatice, vai adanci si abrupte, neatinse de mana omului.

australia ayers rock
Ayers Rock, Australia

Din fericire, acestei tari minunate nu-i lipsesc raiurile urbane, iar in orasele sale incantatoare vei gasi si distractii mai sanatoase. Vei descoperi oameni care, in loc sa-si riste viata sau sa-si rupa picioarele prin tufisurile australiene, stau nemiscati, intinsi pe plaja si nu se ridica decat pentru urgente. Sau oamenii care aglomereaza pub-urile cu enormele lor terase, concentrandu-si toata energia la o halba de bere, cu ochii fixati pe vreo nava cu vele. Privesc ore in sir emisiuni sportive si au o multime de informatii despre cele mai multe sporturi fara sa le fi jucat macar o data.

australia coasta

australia vin

Sigur, metropolele australiene iti ofera modalitati extraordinare de a te afunda in cultura tarii, prin nenumaratele muzee, teatre, festivaluri si galerii de arta. Un tur ad-hoc al barurilor si restaurantelor iti va dezvalui o populatie dependenta de cafea, fructe de mare, mancare organica si bucatarie globala; iar industria vinurilor ii incanta pe cunoscatorii din intreaga lume.

opera sydney
Opera din Sydney

Asadar, da, viata e dura aici, este dura doar pentru cei care nu iubesc spatiile largi, cerul infinit, peisajul dramatic, nenumaratele activitati, mancarurile si bauturile rafinate si localurile prietenoase.


Descopera vacantele Eturia in Australia

⇒ Vacante Australia – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up