•  
  •  
  •  
  •  

Ras Al Khaimah nu este doar o destinatie de vacanta, este o calatorie spre traditii si autenticitate, spre peisaje fascinante, munti impunatori si sporturi pline de adrenalina. Cu o istorie extraordinară care datează de peste șapte milenii, cel mai nordic emirat din Emiratele Arabe Unite a devenit una dintre cele mai cautate destinații din Orientul Mijlociu. De aceea, am pregatit o lista de 4 activitati pe care sa le incerci si tu.

Perfectioneaza arta negocierii, din bazarurile traditionale

Explorand pietele locale, vei învata rapid ca negustorii se așteapta ca tu sa incerci sa negociezi, este chiar un mod de a-ti arata disponibilitatea si interesul. Inainte de a incepe, pregateste-te cu o cafea tare, indulcita cu lapte condensat sau cardamon. Cele mai bune momente pentru a vizita bazarul sunt dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu, pentru a admira si stradutele pitoresti, ce mai apoi devin pline de localnici si tarabe.

Cucereste dunele de nisip

Deșertul Ras Al Khaimah este pur și simplu spectaculos. Variaza de la peisaje selenice pana la dune captivante, ce par a fi in continua miscare. Daca ai simtul aventurii, o gama larga de activitati te va aduce cu siguranta in inima desertului. Exploreaza dunele intr-un Landcruiser 4X4 de lux, un buggy sau un quad, afla mai multe despre traditiile beduinilor direct de la membrii comunitatilor locale sau bucura-te de o noapte sub stele sclipitoare ale desertului, in jurul unui foc de tabara, gustand preparate delicioase.

Exploreaza diversitatea muntilor Jebel Jais

Jebel Jais formeaza cel mai inalt varf din Ras Al Khaimah si se inalta la 1.934 de metri deasupra nivelului marii. Muntele are o topologie interesanta și contine nesfarsite fosile rare si roci sedimentare, oferind o perspectiva fascinanta asupra timpurilor stravechi. Baza muntilor este brazdata cu vai, care, cand apar ploile, devin adaposturi pentru capre, camile si magari singuratici. Terenurile joase se transforma in pajisti luxuriante cu flori care atrag pasari, albine, fluturi si alte insecte care se hranesc cu nectar. Acest lucru transforma in mod magic muntii intr-o locatie spectaculoasa pentru drumetii, camping si explorare.

Descopera Emiratele vecine

Avand in vedere apropierea de Dubai și de capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah ofera locul perfect de relaxare pentru o vacanta in care poti vizita si alte orase importante ale EAU. Este important de stiut ca nu există nicio trecere a frontierei din Ras Al Khaimah in Emiratele învecinate, trecere se realizeaza fara restrictii. Prin urmare, la doar două ore de mers cu mașina la Abu Dhabi și un transfer de o ora catre Dubai, Emiratul te plaseaza in inima posibilitatilor.

Descopera vacanta perfecta in Ras al-Khaimah cu Eturia!

  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up