•  
  •  
  •  
  •  

Rasaritul de soare pe Copacabana, apusul spectaculos pe Ipanema, curcubeul de la maiestuoasa Cascada Iguazu, stilul de viata boem, relaxat si pasional, in ritmuri de samba si tango a locuitorilor, toate combinate cu o varietate de activitati culturale si obiective turistice, m-au facut sa indragesc Brazilia si Argentina, cele doua tari pe care le-am descoperit in periplul sud-american.
Rio de Janeiro, Cidade Maravilhosa, este un oras exuberant si vibrant care are ritmul lui propriu, cu o viata de zi si de noapte trepidanta, ghidat de ritmurile de samba, farro sau bossa-nova. Asezat intr-unul dintre cele mai spectaculoase cadre naturale din lume, scaldat in apele Oceanului Atlantic la est si imbracat intr-o padure tropicala la vest, Rio este un oras superb, marginit de intinsele plaje Copacabana si Ipanema, in care pasiunea si distractia sunt cuvinte-cheie.

Cascadele Iguazu sunt cu adevarat spectaculoase si impresionate. Maretia acestora le-a inclus in topul Celor 7 Minuni ale Naturii in anul 2011. Si pe buna dreptate! Privelistea te lasa fara cuvinte indiferent din ce parte o privesti, de pe malul argentinian sau brazilian. De pe tarmul brazilian se vede clar intreaga intindere a cascadelor, in timp ce de pe malurile argentiniene, turistii le pot admira de aproape. Cei mai aventurosi pot experimenta o excursie cu barca pana sub cascada sau chiar o plimbare cu elicopterul pe deasupra intregului complex de cascade. Grandorea si frumusetea caderilor de apa creeaza un uluitor spectacol al naturii.

Buenos Aires este un oras cu farmec european si cu o eleganta aparte care se remarca prin atmosfera boema, arhitectura impresionanta, mostenirea culturala si gastronomia aleasa. Muzicienii si dansatorii de tango de pe strada fac parte din peisaj, la fel de mult ca si obiectivele turistice renumite, precum fascinantul Teatru Colon sau celebra strada Caminito.

Freamatul stradal este un muzeu in sine, care poate fi admirat savurand o cafea la una dintre cafenelele ce marginesc bulevardele orasului. Arta urbana este una din cele mai fascinante aspecte ale orasului, iar un ospat rafinat intr-unul din localurile faimoase va incanta indelung papilele gustative. Cu eleganta si pasiune, cosmopolitul Buenos Aires isi intampina oaspetii si ii prinde in dansul dragostei, tangoul, in care muzica, miscarile si decorul emana emotii si sentimente intense.

Se spune ca tangoul incepe cu o privire, partenerii se aleg in functie de intensitatea cu care se uita in ochii celuilalt. Asa si pasiunea mea pentru Buenos Aires a inceput cu o privire, cu o incursiune de cateva zile si, precum pasiunea pentru tango, se transforma intr-o fascinatie.
Mihaela Ploscaru


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up