•  
  •  
  •  
  •  

Prima mea incursiune in Mexic a fost atat de deosebita pentru ca am putut sa vad aceasta tara prin prisma peisajelor impresionante din mai multe zone. Recomand un circuit in Mexic celor care iubesc sa petreaca mai mult timp intr-o singura tara pentru a putea cunoaste destinatia cat mai bine.

In circuitul pe care l-am ales, am vizitat Mexico City, San Cristobal, Chamula, Zinacantan, Palenque, Campeche, Merida si Riviera Maya. Pentru mine, acesta a fost un circuit complet si am realizat, dupa toate aceste orase si situri arheologice, ca Mexic este o tara minunata in care fiecare loc are o istorie total diferita si unde ai impresia ca fiecare oras este o alta tara care nu face parte din Mexicul pe care ti l-ai imaginat. Despre Mexic s-a tot scris, asa ca vreau doar sa scot in evidenta trei locuri nu atat de cunoscute.

Palenque
Palenque

Palenque

Palenque ramane situl meu arheologic preferat. Faptul ca jungla inca acopera mai mult din 60% din sit este in sine impresionat. In plus, se poate spune ca zona este una mistica si ca inca sunt foarte multe detalii pe care nici macar arheologii nu le stiu cu exactitate. Pentru aceasta picatura de mister, iubesc situl arheologic Palenque.

Campeche

Orasul Campeche mi-a amintit placut de Cuba mea frumoasa. Au chiar si un Malecón – zona unde seara stau indrogostitii la povesti si unde cei in varsta isi pot reaminti de tineretea lor. Cu strazi inguste si cladiri coloniale, Campeche este un oras mic, primitor si care trebuie pus pe lista oricarui circuit prin Mexic.

Mexicul traditional
Mexicul colorat

Riviera Maya

In Riviera Maya, recomand orice statiune zona de plaja. Fiecare are specificul ei, insa in niciuna nu lipsesc plajele paradisiace cu acel turcoaz fermecator. Eu am ales sa ma bucur dincolo de faimosul Cancun si m-am cazat la Hotelul Bahia Principe Akumal. Pur si simplu, am fost surprinsa de frumusetea resortului si de plaja care ma intampina cu bratele deschise.

Asa ca, daca ai Mexicul in minte si iti doresti o vacanta foarte activa, in care cultura se impreteste cu peisajele si istoria, iti recomand sa iti alegi de aici circuitul preferat. In acest fel, vei putea obeseva mult mai bine diferente de peisje intre zonele tari. De mai multe ori, am simtit ca si cand as fi trecut dintr-o tara in alta, ceea ce este chiar impresionat.

Descopera vacantele Eturia in Mexic:
Vacante Mexic – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up