• 77
  •  
  •  
  •  

Malaezia este o destinatie exotica cu peisaje deosebite, un paradis al relaxarii, o alegere minunata pentru o vacanta de vis. Vei fi impresionat de spectacolul oferit de arhitectura diversa: constructii moderne spectaculoase, frumoase cladiri coloniale, temple si moschei. In acelasi timp, iti va taia respiratia natura luxurianta: padurile tropicale, flora si animalele exotice. Aici, poti intalni insule salbatice, poti petrece un sejur de neuitat intr-un resort de cinci stele, poti face safari in parcurile nationale – sa vezi rinoceri si tigri sau poti face un traseu de trekking in jungla – sa observi urangutanii si maimutele Proboscis.

Parteneri Logo

1. Viziteaza Turnurile Petronas in Kuala Lumpur

Turnurile Petronas Malaezia

Turnurile gemene din Kuala Lumpur au fost cele mai inalte cladiri din lume pana in 2004. Cele 88 de etaje sunt construite, in mare masura, din beton armat, cu fatada din otel si sticla, proiectata sa imite motive din cultura si traditia Malaeziei, evocand arhitectura islamica. O stea cu opt colturi formata din intersectia patratelor face referire la modelul Islamic, iar arcadele curbate creeaza o fatada ce aduce cu turnurile templelor. Atat in constructie, cat si in design, Turnurile Petronas au reusit sa redea trecutul si viitorul Malaeziei, imbratisand traditia, dar proclamand modernizarea. Rezultatul final, spune Pelli (arhitectul argentiniano-american care a proiectat cladirile), este un monument care nu este specific malaezian, dar se va identifica intotdeauna cu Kuala Lumpur.

2. Admira arhitectura coloniala si natura din Penang

Penang Malaezia

Insula Penang, situata in largul tarmului vestic al Malaeziei, este a patra ca marime dintre insulele arhipelagului si este interconectata cu insula principala prin Podul Penang. Penang a apartinut Sultanatului Kedah, pentru ca, mai apoi, sa devina teritoriu britanic condus de Compania Britanica a Indiilor de Est. Din iulie 2008, resedinta administrativa a insulei, George Town, a fost inclusa in lista patrimoniului universal UNESCO, datorita mostenirii culturale si arhitectonice fara egal in sud-estul Asiei. Prin contrast, Parcul National Penang gazduieste paduri de mangrove, terenuri inundate, recife de corali, plaje propice pentru testoasele care vin pe tarm sa isi depuna ouale, precum si o mare varietate de specii de pasari.

3. Fa trekking in Sabah

Maimuta Proboscis - Sabah, Malaezia

Binecuvantat cu cele mai admirabile creatii ale naturii, Sabah, portiune a Insulei Borneo, este taramul unde natura prinde viata in toata spledoarea sa. Aici poti escalada unul dintre cele mai inalte piscuri din sud-estul Asiei, Mount Kinabalu, poti face jungle trekking in Valea Danum sau poti calatori spre Sukau, una dintre putinele locuri din lume de unde poti urmari in liberate urangutanii si maimutele Proboscis. In plus, vei fi cucerit de tumultul vietii cotidiene din prospera capitala Kota Kinabalu.

4. Relaxeaza-te la plaja in Langkawi

Langkawi Malaezia

Pe cele 104 insule tropicale din Arhipelagul Langkawi se afla unele dintre cele mai intacte si mai putin explorate paduri tropicale ale lumii, pesteri calcaroase si formatiuni carstice spectaculoase, precum si unele dintre cele mai frumoase plaje cu nisip alb sau negru, mangaiate de ape de smarald, ce forfotesc de viata marina.  In 2007, insula principala a arhipelagului, numita tot Langkawi, a primit titulatura de Geoparc Mondial din partea UNESCO.  Insula Langkawi este un paradis tropical insorit aproape tot timpul anului. Cu plaje idilice, paduri stravechi si sate linistite, iti poate oferi o gama larga de cazari, de la casute pe plaja, la resorturi de cinci stele.

5. Plimba-te prin padurea Taman Negara

Taman Negara Malaezia

Considerata a fi una dintre cele mai vechi paduri tropicale ale lumii, cu o existenta de dinainte de glaciatiune, Parcul National Taman Negara a fost infiintat in 1938 cu numele de Parcul National King George V. Cu 4.434 de km², Taman Negara este cel mai mare parc national din Malaezia, acoperind trei state peninsulare: Pahang, Terengganu si Kelantan. Parcul gazduieste specii de animale dintre cele mai diverse: tigrul malaezian, macacul mancator de crabi, rinocerul de Sumatra, fazani, cocosi salbatici, bivoli malaezieni si elefanti asiatici. Datorita pozitionarii sale, poti combina cu usurinta o vizita la Taman Negara cu o excursie la Cameron Highlands sau chiar cu una dintre insulele de pe Coasta de Est, cum ar fi Insula Perhentian.

6. Serveste un ceai in Cameron Highlands

Cameron Highlands Malaezia

Cameron Highlands este un tinut muntos situat la aproximativ 150 de kilometri nord de Kuala Lumpur. Arealul, descoperit de catre britanici in 1885 datorita expeditiei conduse de William Cameron, are un climat similar cu cel al Marii Britanii, astfel ca, in trecut, multi colonisti englezi au ales sa se stabileasca aici. Ei au descoperit curand faptul ca zona este ideala pentru cultivarea ceaiului, motivul pentru care astazi plantatiile de ceai domina peisajul.

7. Urmareste broastele testoase de pe Insula Selingaan

Testoasa Insula Selingaan Malaezia

Insula Selingaan, impreuna cu insulele Bakkungan Kechil si Gulisaan, face parte din aria protejata Parcul National Turtle Islands (Taman Negara Pulau Penyu), aflata la circa 40 de kilometri nord de Sandakan, in estul Malaeziei. Arealul insulelor este marginit de bariere de corali, in preajma carora se dezvolta o spectaculoasa viata subacvatica. Parcul marin ce se intinde pe o suprafata de 17,4 km² cuprinde si alte sapte insule aflate in custodia statului Filipine. Pe insula se deruleaza programe de protectie si conservare a speciilor de broasca testoasa. In 1966, pe Insula Selingaan, a fost instalat primul incubator destinat testoaselor, iar in 1972, si pe insulele Bakkungan Kechil si Gulisaan, cand cele trei insule au fost constituite in sanctuar in 1977 au fost declarate parc maritim.

8. Fa scufundari in Mabul

Scuba Diving Mabul Malaezia

Facand parte din districtul Tawau, Insula Mabul este situata in zona de tarm Sabah la 15 kilometri distanta de Insula Sipadan din Marea Celebes. Insula, cu o suprafata de 21 de hectare, avand forma ovala, este acoperita de vegetatie luxurianta, in special cocotieri. Populatia insulei este alcatuita din membrii tribului Bajau Laut. In zona nord-vestica, insula este marginita de doua recife de corali ce adapostesc o bogata viata marina, un loc ideal pentru diving, unde vei realiza fotografii subacvatice spectaculoase.


Descopera vacantele Eturia in Malaezia

Vacante Malaezia – Eturia


  • 77
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up