•  
  •  
  •  
  •  

India este o sarbatoare a vietii, plina de culoare, o destinatie fascinanta, unde potrivit unuia dintre stravechile mituri hinduse au aparut cei dintai oameni, dintr-un ou de aur aruncat din cer de zeul suprem.

Iata cateva dintre recomandarile noastre pentru o vacanta de neuitat in India!

Sarbatoreste Diwali – Festivalul Luminilor

Descopera India si traieste experienta bogatelor valori religioase si a traditiilor pastrate de sute de ani, in plina sarbatoare Diwali – festivalul luminilor. In fiecare an, in octombrie sau noiembrie, in functie de calendarul Hindus, pe parcursul a cinci zile, toate casele sunt decorate cu rangoli – arta populara hindusa, lumini colorate si lampi de lut aprinse. Diwali reprezinta intelepciune si iluminare, victoria binelui asupra raului, a luminii asupra intunericului, fiind un festival inchinat zeitei Lakshmi, zeita bunastarii.

Festivalul Luminilor
Festivalul Luminilor

Descopera „Taramul Regilor”

Rajasthan este un stat din Nordul Indiei, renumit pentru fortificatiile sale, templele sculptate si haveli – casele cu o arhitectura specifica subcontinentului Indian, construite de regii Rajput in epoca pre-musulmana. Atractii precum Jantar Mantar, Fortul Mehrangarh, Fantanile din Jodhpur si numeroase alte palate fac parte din patrimoniul arhitectural al Indiei. Denumit si „Rajput”, acest stat este cunoscut in intreaga lume, pentru arhitectura impresionanta, pentru obiceiurile si traditiile locale: dansuri, muzica folclorica si festivalurile colorate.

Fortul Mehrangarh
Fortul Mehrangarh

Admira tigrul bengalez in Ranthambore

Parcul National Ranthambore este un sanctuar al vietii salbatice, fiind printre putinele locuri de pe pamant unde tigrul mai poate fi admirat in salbaticie. Flora si fauna se imbina perfect si peste 539 de specii de plante diverse pot fi regasite aici. Pe langa tigrul bengalez, in Ranthambore traiesc multe alte specii de animale, hiene, mistreti, manguste, gauri – bizoni indieni considerati cele mai mari bovine din lume.

Parcul National Ranthambore
Parcul National Ranthambore

Regaseste echilibrul prin terapiile Ayurveda

Bucura-te de un sejur de relaxare, intr-o atmosfera reconfortanta atat pentru minte, cat si pentru spirit. India este locul de origine al terapiilor Ayurveda – „stiinta vietii”, o medicina traditionala practicata in India de 5000 de ani, ale carei invataturi se regasesc in cele mai vechi scripturi ale hinduismului – Vedele. Aceasta stiinta straveche ne invata ca putem preveni sau trata orice afectiuni daca mentinem echilibrul intre corp, minte si spirit, prin hidratare, dieta, un stil de viata potrivit, dar si prin folosirea unor remedii din plante medicinale.

Ayurveda - „stiinta vietii"
Ayurveda – „stiinta vietii”

Strabate India cu trenul de lux

Maharajas’ Express este un tren de lux, cu vagoane decorate elegant, asa cum erau saloanele private ale Maharajahilor de odinioara. Trenul dispune de facilitati ultra-moderne, cabinele fiind prevazute cu un sistem de control individual al temperaturii, televizor LCD, DVD playere, telefoane cu linie directa, internet. Toate cabinele sunt dotate cu ferestre panoramice de unde poti admira peisaje fabuloase, trenul parcurgand unele dintre cele mai pitoresti regiuni ale Indiei. Sa calatoresti cu Maharajas’ Express este o experienta unica, pe care merita sa o traiesti macar o data in viata.

Descopera vacantele Eturia in India:
Vacante India – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up