•  
  •  
  •  
  •  

La o prima intalnire cu China, cred ca este important sa reusesti sa o cunosti cat mai mult in ansamblul sau. De aceea, iti recomand sa „gusti” cate putin din savoarea celor mai importante locuri ale sale.

Beijing, capitala tarii ce abunda in istore

China e o tara cu o istorie si cultura uimitoare si care merita explorata si aceasta incursiune incepe in marea sa capitala, un mix intre cultura traditionala si cea moderna, unde artele se impletec armonios.

Orasul Interzis
Orasul Interzis

Cele mai apreciate atractii:

Marele Zid este cel mai lung zid din lume si cea mai grandioasa arhitectura veche. Mutianyu este sectiunea favorita a strainilor, deoarece este mai usor de urcat.

Orasul Interzis este cel mai bine conservat palat imperial din China si cel mai mare din lume. Numarul total de camere este de 999.

Palatul de Vara este o gradina imperiala cu un culoar lung pictat unde familia regala isi petrecea timpul in lunile de vara. Acolo poti fotografia cea mai mare barca din marmura si poti face o plimbare pe lac cu barca dragonului.

Marele Zid
Marele Zid

Templul Cerului a fost locul în care imparatii s-au rugat pentru recolte bune. Acum, localnicii si majoritatea celor iesiti la pensie fac exercitii, au amenajat un parc cu diferite aparate, iar altii se aduna si joaca carti.

Experiente unice:

  • Descopera hutongurile facand o plimbare cu ricsa si ia pranzul la o familie de localnici intr-o casa traditionala.
  • Mergi la o cina cu faimoasa rata Peking. Vei invata ritualul de preparare si servire.
  • Du-te la un spectacol de kung fu sau la un masaj chinezesc.
  • Viziteaza o ceainarie pentru a vedea cum se desfasoara ritualul ceaiului.
Scorpioni pe bat
Scorpioni pe bat

Xi’an, o fereastra despre civilizatia antica a Chinei

Acest oras este recunoscut pentru numarul mare de situri istorice si relicve. Drumul matasii trecea pe aici, din Asia spre Europa, jucand un rol important in schimbul economic si cultural est-occidental in vremurile imperiale.

Cele mai apreciate atractii:

Armata de Terracota face parte din cel mai mare complex de morminte imperiale din lume.

Viziteaza zidurile orasului unde vei gasi Templul Clopot si Templul Tobelor. Zidurile sunt cea mai mare fortificatie din oras si dateaza din secolul al XIV-lea.

Big Wild Goose Pagoda este biblioteca si cea mai proeminenta cladire a unuia dintre cele mai vechi temple budiste din China.

Cartierul Musulman este o vizita obligatorie dacă vrei sa incerci cateva gustari locale si sa experimentezi cultura musulmana a Chinei.

Port traditional
Port traditional

Experiente unice:

  • Mergi intr-un atelier local si invata sa cum se fac soldatii de teracota.
  • Relaxeaza-te la spectacolul Dinastiei Tang ce include cina cu multe varietati de dumplings-uri (galuste umplute cu diferite tipuri de carne sau legume).

Shanghai, cel mai mare oras prosper al Chinei

Fiind unul dintre cele mai importante orase economice si de afaceri din lume, modernitatea orasului Shanghai este evidentiata de cladirile moderne construite in diferite forme.

Cele mai apreciate atractii:

Fa o plimbare in Cartierul The Bund, vei fi uimit de cladirile impresionante si te vei relaxa facand o plimbare pe faleza.

Yu Garden este o gradina traditionala chineza, cu lacuri si pesti, diferite specii de plante si arbori care mai de care mai interesanti.

Zhujiajiao este un oras pe apa. Mai este denumit „Venetia Orientului”. Aici poti face o plimbare pe canale cu gondola in timp ce admiri frumoasele peisaje ce inconjoara orasul.

Shanghai Tower este cea mai inalta cladire din China si iti ofera o priveliste deosebita asupra orasului.

Zhujiajiao
Zhujiajiao

Experiente unice:

  • Plimba-te cu cel mai rapid tren din lume cu levitatie magnetica – The Maglev, care atinge viteza de 431 km/h. Dn centrul orasului pana la aeroport face doar sapte minute.
  • Bucura-te de un cocktail intr-o croaziera pe Raul Huangpu pentru a admira orasul luminat pe timp de seara. Primaria cheltuie un milion de yuani in fiecare zi pentru a aprinde aceste lumini.
  • Daca te-ai saturat de mancarea chinezeasca, mergi in Cartierul Francez, acolo vei gasi restaurante cu mancare europeana si deserturi delicioase.
Shanghai
Shanghai

Descopera vacantele Eturia in China:
Vacante China – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up