•  
  •  
  •  
  •  

Imagineaza-ti ca te afli pe un drum pitoresc, intr-o locatie exotica indepartata si, la un moment dat, drumul incepe sa se ingusteze, balustradele de pe margine sa dispara, iar, la cativa zeci de metri adancime, zaresti ramasitele unor autovehicule. Cateodata drumurile alese mai putin in anumite zone ale globului sunt alese cu un scop. Exista in lume 12 astfel de sosele care iti pun in pericol viata, la propriu.

Old Yungas Road, Bolivia

Este considerata cea mai periculoasa sosea din lume. O sosea ce face legatura intre La Paz si Coroico, lunga de aproximativ 60 de kilometri, cu versanti abrupti si stanci ascutite. Este locul in care isi pierd viata aproximativ 200 de persoane pe an.

Old Yungas Road, Bolivia
Old Yungas Road, Bolivia

Karnali Highway, Nepal

Aceasta sosea, lunga de aproximativ 250 de kilometri, se afla situata in Muntii Himalaya, in Vestul Nepalului. Drumul este murdar, plin de noroi, si chiar si biciclistii care ajung in zona pentru frumusetea peisajului, isi spun „poate ca nu azi”. Acest traseu este un chin si pentru soferi deoarece aluneca pe mazga, autovehiculele sunt fortate sa urce iar gropile sunt prea multe.

Atlantic Road, Norvegia

Cosiderata una din cele mai pitoresti sosele din Europa, Atlantic Road are si cateva episoade „negre”. Soseaua de opt kilometri, face legatura intre insulele Kirstansund si Molde, are opt poduri si are o prelungire de-a lungul oceanului, ce este lovita de valuri masive si vanturi puternice in timpul furtunilor.

Vitim River Bridge, Siberia

Ai crede ca „Vitim River Bridge” este de fapt „VICTIM River Bridge”, considerat a fi unul din cele mai infricosatoare poduri din lume. Dar cu putin noroc, pe acesta nu au existat accidente fatale, ceea ce ar parea ciudat este ca nu multi se incumeta sa treaca pe acolo. Structura foarte veche este suficienta abia cat sa incapa o masina si nu dispune de balustrade, doar de niste gheata peste bustenii din lemn (ca doar e Siberia) ce ar putea sa se prabuseasca in orice moment.

Guoliang Tunnel Road, China

In traducere libera este „soseaua pe care nu se admite nici o greseala”. A fost construit de 13 localnici din Muntii Taihang dar multi dintre ei au murit in timpul constructiei. Tunelul a fost cioplit si masoara 4,5 metri inaltime si 3,65 metri latime, dar „ferestrele” sculptate ofera peisaje ce iti taie respiratia asupra muntilor. Aceasta sosea a devenit o atractie majora pentru turisti, dar plimbarea se face pe jos.

Guoliang Tunnel Road, China
Guoliang Tunnel Road, China

James Dalton Highway, Alaska

Una din cele mai inconfortabile sosele ale lumii este James Dalton Highway; este o sosea lunga de 665 de kilometri, ce face legatura intre platformele petroliere ale Oceanului Arctic cu civilizatia. Este una din cele mai urate sosele de catre transportatorii de petrol, deoarece vanturile puternice si gheata transforma soseaua intr-un patinoar.

Commonwealth Avenue, Filipine

Aceasta sosea nu se afla nici la inaltime, nici un pod jos peste apa, sau cu multe serpentine. Este o sosea normala, cu o lungime de 12 kilometri si 18 benzi. Localnicii au denumit-o „Soseaua Ucigasa” din cauza numarului foarte mare de accidente produse aici, multe din ele terminandu-se fatal pentru mii de oameni. Acest lucru se intampla din cauza traficului foarte greu, unui sistem de drenaj defectuos ce duce la inundatii in timpul furtunilor, sute de motocicle ce nu sunt vazute la timp de conducatorii de autobuze ce nu ii observa la timp si chiar pietonii contribuie la un asemenea dezastru.

Federal Highway 1, Mexic

Aceasta sosea este considerata „”loco”. Cu o lungime de 1.600 de kilometri, strabate peninsula Baja si este traversata in special de camioane ce transporta marfa catre orasele si satele izolate. Soseaua este sinuoasa, traverseaza munti si stanci abrupte.

Stelvio Pass, Italia

Situata la 2.750 metri inaltime este una din cele mai pitoresti sosela din lume. Privelistea este incredibila dar nebuneasca. dar toate acestea s-ar putea sa te coste, unghiurile de 180 de grade sunt periculoase, barele de protectie foarte joase, iar iernile aduc cu ele multa gheata si necesita indemanare din partea soferilor. O singura miscare gresita si te va trimite peste stanci.

Stelvio Pass, Italia

Pasul Nanga Parbat, Pakistan

Coditiile de drum pe acest traseu sunt o veritabila reteta a mortii; inaltimea foarte mare de 3.000 de metri deasupra nivelului marii combinata cu instabilitatea, pietris combinat cu pasaje inguste, parapetii lipsesc, iar ascensiunea e de 9 kilometri.

BR-116, Brazilia

„Rodovia de Morte ” este cunoscuta ca sa soseaua Mortii in Brazilia, dar nu din cauza celor 4.345 de kilometri lungime in conditii proaste de drum. Totusi este acceptabila, cu o gestionare adecvata. Ceea ce face aceasta sosea sa fie periculoasa este instabilitatea pe timp ploios si stancile care provoaca accidente majore. La acesti factori se mai adauga si bandele de infractori stationate pe traseu.

Kabul-Jalalabd Highway, Afganistan

Situata in „Valea Mortii”, aceasta sosea este impanzita de talibani inarmati, asa ca nu va asteptati ca traversarea acesteia sa fie una usoara. Chiar si asa soseau destul de ingusta plina de camioane este la fel de infricosatoare.

Tu pe care drum ai vrea sa te plimbi cu masina? Alege-ți destinatia aici!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up