•  
  •  
  •  
  •  

Se spune ca in Montego Bay gasesti cele mai seducatoare plaje din Jamaica. Si da, al doilea oras ca marime al insulei exotice nu doarme niciodata: aici sunt concomitent efervescenta, bucuria, muzica, aromele, zambetele, dansul, culorile, dar si relaxarea suprema la Marea Caraibilor.

Te-ai gandit pana acum la un sejur in Jamaica? Montego Bay – MoBay -, supranumita si „capitala turismului jamaican”, este una dintre optiunile minunate, care iti ofera toate condimentele unei vacante care sa te deconecteze de la realitatea cotidiana. Dincolo de resortul ales ce-ti va oferi confortul si rasfatul de care ai nevoie, noi iti facem si o lista cu cele mai atractive 10 locuri din zona:

Sanctuarul Pasarilor Rocklands

Natura din Jamaica te va uimi constant, insa te va vraji atunci cand vei interactiona cu ea. Despre asta este vorba la Sanctuarul Rocklands, un loc administrat de o familie care iti faciliteaza interactiunea cu cele mai frumoase pasari din zona.

Vei primi o sticla de nectar si seminte. Imediat, pasarile colibri se vor apropia, iar celelalte pasari vor veni dupa seminte. Doua lucruri sa nu uiti: aparatul foto si sa cauti pasarea nationala a Jamaicai!
Sanctuarul se afla la 30 de minute de Montego Bay.

Plaja Doctor’s Cave

Se spune ca turismul s-a extins in aceasta zona chiar din 1880, cand Dr. Alexander G McCatty a fondat aici un sanatoriu. Datorita apei cristaline, era un loc idilic ce devenise din ce in ce mai apreciat de catre colegii sai medici, care veneau aici sa se destinda.

Numele de „Pestera Doctorului” vine de la pestera prin care se intra spre plaja, dar distrusa intre timp de uraganul din 1932. Si astazi a ramas o plaja de top in preferintele vizitatorilor.
Plaja se afla in oras.

Plantatia Croydon

Aflata chiar la poalele Muntilor Catadupa, ferma te va introduce in partea rurala a Jamaicai. Cu plantatii intinse de cafea, citrice, ananas si patlagina, vei afla despre cultivarea acestora si vei degusta produse si bauturi produse aici. Bonus, peisajele sunt magnifice!
Plantatia se afla la o ora de Montego Bay.

Rafting pe Raul Martha Brae

Cauti ceva linistitor, romantic si multa natura? Bucura-te de o plimbare de cinci kilometri pe raul ce trece prin jungla, pe plute de bambus ce sunt conduse lin de ghizii locali.

Excursiile pleaca din Martha Brae Rafting Village, la aproximativ 32 de kilometri de Montego Bay.

Marea Casa „Rose Hall”

Iti plac legendele? Aici le vei adora! Construita la 1770, aceasta este o casa de plantatie restaurata. E intr-un cadru natural idilic, cu vedere spre mare. Legenda spune ca Annie Palmer (vrajitoarea alba din Rose Hall) a stapanit cu cruzime aceste meleaguri. Ea s-a folosit de magia neagra si, pana la urma, i-a curmat chiar viata sotului sau. Astazi, casa este decorata cu mobilier de epoca ce transpune in timp vizitatorii. Daca vrei un plus de adrenalina, rezerva un tur de noapte ce este facut la lumina lumanarilor, in cautarea fantomei vrajitoarei.
Casa se afla la aproximativ 20 de minute de Montego Bay.

Vechiul Fort Montego

Folosit de trupele britanice pentru a proteja Montego Bay de invaziile maritime, astazi au ramas doar ruinele catorva turnuri. Insa zona este faimoasa datorita pietei de artizanat: aici se aduna tesatorii si producatorii locali de confectii. Vei gasi haine colorate, genti, bijuterii si multe altele.

Piata se afla la 15 minute de Montego Bay.

Jungla Chukka

Un parc de aventura in jungla, este optiunea ideala pentru o zi de distractie pentru toata familia! Aici, cea mai faimoasa este tiroliana dintr-un copac in altul. Dincolo de putina adrenalina, ea ofera si o alta perspectiva asupra insulei caraibiene. Ai si acte activitati la dispozitie, cum ar fi explorarea zonei cu ATV-urile.

Jungla se afla la 40 de minute de Montego Bay.

Marea Casa „Greenwood”

Daca te fascineaza istoria mai putin cunoscuta a locurilor pe care le vizitezi, nu trebuie sa ratezi turul la casa „Greenwood”. Domeniul a fost al familiei celebrei poete engleze Elizabeth Barrett Browning, iar cel mai atractiv este ca pastreaza antichitati valoroase: mobilier antic, biblioteca de carti rare, instrumente muzicale. Casa are mai putin peste 200 de ani si este una dintre cele mai bine pastrare mari case din Jamaica.
Casa se afla la jumatate de ora de Montego Bay.

Galeria si Gradina „Ahhh…Ras Natango”

Un loc ideal pentru a experimenta eco-turismul alaturi de cei mici, „Ahhh…Ras Natango” este un loc unic. Dincolo de privelistile minunate oferite de pe dealuri asupra golfului, galeria-muzeu in aer liber si gradina botanica ofera tururi educationale si cursuri de arta chiar de la familia Williams, cea care detine aceasta proprietate.

Reutilizarea, reciclarea si grija pentru natura fac parte din etica ecologica pe care o vei cunoaste aici. Apoi, in gradina botanica, vei gasi stanci terasate pline de orhidee, bromeliade, pomi fructiferi si alte plante tropicale care infloresc in Caraibe. Gradina a devenit un refugiu si pentru pasari, in special colibri.
Locul se afla la 20 de minute de Montego Bay.

Plaja Walter Fletcher

Aflata si ea pe lista plajelor preferate de turisti, este plina de viata si animata de muzica. Apa calma si cristalina este perfecta pentru inot si snorkeling. Formatiunile de corali ajung chiar la tarm si gazduiesc o varietate de vieti marine, inclusiv pesti leu si testoase. Este ideala si pentru copii, care vor adora parcul tematic aflat aici.
Plaja se afla la 15 minute de Montego Bay.

Află și despre cele 10 locuri fabuloase din Ochi Rios, Jamaica, aici:

10 locuri de neratat în Ocho Rios din Jamaica

Descopera la Eturia o suita de sejururi in Montego Bay si Jamaica:

Vacante Jamaica – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up