•  
  •  
  •  
  •  

A fost o placere sa revin in Sankt Petersburg si sa revad atractiile turistice ale orasului. Daca si tu vrei sa descoperi Sankt Petersburg in timpul noptilor albe, iti recomand cateva vizite care nu trebuie ratate!

Suvenire locale
Suvenire locale

Un tur de oras

Poti incepe cu turul de oras unde poti vizita Catedrala Kazan (aici intrarea e gratuita), Palatul de Iarna, Insula Vasilievski, Catedrala Sf. Isaac, Catedrala Invierii lui Hristos, Piata Senatului si Piata Palatului (Alexandru I). La Catedrala Sf. Isaac se platesc doua intrari in cazul in care doresti sa urci pe cupola. De asemene,a te poti plimba pe Bulevardul Nevsky Prospect, unde sunt insiruite o serie de palate, cum ar fi Stroganov, Anicikov, dar si cladirile Art Nouveau si Teatrul Imperial Aleksandrinski.

Nu uita de metrou!

Daca nu ai reusit sa faci o plimbare cu metroul in Moscova, iti recomand sa incerci in Sankt Petersburg. Fa rost de harta metroului si coboara la statiile care sunt insemnate ca fiind amenajate deosebit.

La baza orasului

Urmatoarea zi, mergi la Fortareata Petru si Pavel de care se leaga nasterea orasului Sankt Petersburg. In aceasta fortareata, se afla Catedrala Sf. Apostoli Petru si Pavel si tot aici se odihnesc in 32 de morminte o parte a Romanovilor: Petru cel Mare, Elisabeta I, Alexandru I, dar si ultimul tar, Nicolae al II-lea, sotia acestuia si cei cinci copii, ucisi de bolsevici in 1918.

Palatul Peterhof
Palatul Peterhof

Ulterior, du-te sa descoperi suburbiile orasului – la 29 de kilometri vei gasi resedinta de vara a tarului Petru cel Mare, si anume Peterhof, situata pe malul sudic al Golfului Finic. Deseori, acest palat este comparat cu Palatul de la Versailles, datorita cascadelor si a fantanilor arteziene. Te poti plimba prin gradina admirand diferitele statui infatisand figuri mitologice ori biblice si florile ce infrumuseteaza gradina. Poti alege sa te intorci in oras cu o croaziera pe Golful Finic.

Muzeul Ermitaj
Muzeul Ermitaj

Bijuteria din Sankt Petersburg

Aloca-ti o zi doar pentru obiectivul cel mai asteptat: Muzeul Ermitaj, cu o colectie impresionanta de trei milioane de obiecte de arta. Aici, viziteaza Palatul de Iarna si Sala Impresionistilor unde se regasesc nume precum Renoir, Monet, Van Gogh, Cezanne, Picasso etc. Nu foarte departe de muzeu, se regaseste Catedrala Invierii lui Hristos de pe Sangele Varsat, o biserica construita cu tablouri din mozaic stralucitor.

Catedrala Invierii lui Hristos de pe Sangele Varsat
Catedrala Invierii lui Hristos de pe Sangele Varsat

Apoi, iti recomnd sa iei masa la Gastronomika, un restaurant la etajul sase, ce iti ofera o panorama deosebita asupra orasului Sankt Petersburg. Restaurantul face parte din lantul cel mai recunoscut din Sankt Petersburg. Iar un ceai si un cheesecake sunt mereu binevenite!

Croaziera in Golful Finic
Croaziera in Golful Finic

Descopera vacantele Eturia in Rusia:
Vacante Rusia – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up