•  
  •  
  •  
  •  

Tara tangoului si a Evitei Peron, a naturii salbatice si a bunei dispozitii, Argentina este o oaza de experiente care mai de care mai emotionante. Si, bineinteles, cel mai potrivit pentru a face cunostinta cu ea este un tur care sa includa cateva dintre locurile deosebite ale tarii – acelea care iti trezesc inevitabil emotii din ce in ce mai puternice!

Buenos Aires

Capitala Buenos Aires este a treia cea mai mare aglomeratie urbana din America Latina, avand o populatie de aproape 12 milioane de oameni. Dincolo de peisajele unice oferite de localizarea pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, cele mai importante atractii din Buenos Aires sunt Plaza del Mayo – unde se afla celebra Casa Rosada; Catedrala – care adaposteste mormantul generalului Jose de San Martin, eroul national al Argentinei; San Telmo – cel mai vechi cartier al metropolei si La Recoleta – cartierul exclusivist, cu celebrul cimitir ce adaposteste mormantul Evitei Peron.

Prin Buenos Aires
Prin Buenos Aires

Sa nu uitam nici de La Boca, faimosul cartier cu strada Caminito – locul unde s-a dansat prima oara tango. Acolo, vei intalni dansatori care iti vor arata cativa pasi de dans si te vei putea fotografia cu ei contra cost. Pentru cei impatimiti de fotbal, recomand o vizita la stadionul La Bombonera, stadionul celor de la Boca Juniors, echipa care l-a dat lumii pe Maradona.

El Calafate

Situat in inima Patagoniei si recunoscut pentru numeroase atractii turistice, El Calafate este supranumit „Capitala Ghetarilor”. Cel mai cautat si vizitat obiectiv este Ghetarul Perito Moreno, extrem de popular din doua motive: privelistea dramatica pe care o ofera si tunetele de gheata, sunetele provocate cu fiecare crapatura sau spargere, zgomot care iti da firori!

Perito Moreno
Perito Moreno

Ushuaia

Cel mai sudic oras al lumii, Ushuaia este situat pe canalul Beagle, servind ca o baza populara pentru croaziere in Antarctica, sporturi de iarna si admirarea vietii salbatice. Muntii din apropiere, Glacier Martial si Cerro Castor, ofera drumetii in timpul verii si sporturi de zapada in timpul iernii.

Planuieste-ti sa ajungi aici cu El Tren del Fin del Mundo, care-ti da ocazia sa traversezi o parte spectaculoasa din Parcul National Tierra del Fuego. Apoi, acolo, iti recomand doua excursii pe care le-am facut si noi: in Parcul National Tierra del Fuego, unde ghidul ne-a dus pe un traseu amenajat, am avut ocazia sa trimitem vederi de la Posta de la Capatul Lumii si ne-am bucurat de panoramele spectaculoase de-a lungul opririlor. A doua excursie a fost o croaziera pe Canalul Beagle, unde am avut ocazia sa vedem diferite insule cu cormorani si lei de mare, iar catamaranul ne-a dus pana la Farul de la Capatul Lumii.

Ushuaia
Ushuaia

Cascadele Iguazú

Sunt pe lista celor sapte  minuni naturale ale lumii. Cascadele sunt amplasate pe Fluviul Iguazú, la granița dintre Argentina (80%) și Brazilia (20%). Numite de localnici „Garganta do Diabo”, cataractele sunt formate din 270 de caderi de apa. Poti alege un tur cu elicopterul deasupra cascadelor sau un safari cu barca ce te duce aproape de spectaculoasele cascade.

Cascadele Iguazu
Cascadele Iguazu

Extra: o experienta culinara aparte

Argentina detine una dintre cele mai gustoase bucatarii ale Americii Latine. Astfel, te rog sa nu ratezi deliciile sale:

  • Empanadas (antreu) – placinta umpluta de origine spaniola.
  • Asado – este un gratar cu „de toate”, care cuprinde mai multe feluri de carne: achuras (maruntaie), chorizo (carnati picanti), vacio (fleica), costillas (costita).
  • Dulche de Leche – desertul national; este un amestec de lapte fierbinte, zahar si vanilie.
  • Bautura nationala argentineana este „mate”, un ceai cu gust amar preparat din planta Yerba Mate. Este un  energizant rapid, avand un continut ridicat de cofeina si antioxidanti.
Bucataria argentiniana
Bucataria argentiniana

Descopera vacantele Eturia in Argentina:
Vacante Argentina – Eturia


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up